avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselaciune

Buna ziua
In 2013 am luat un apartament in chirie. Propietarul a cerut suma de 1000 ron luna cu precizarea ca daca vreau sa-l inregistreze trebuie sa platesc in plus 250 ron impozitul. Am acceptat,1250 ron luna, am facut un contract de mana urmand sa imi aduca in perioada urmatoare contractul inregistrat la finante.Timp de vreo doi ani si ceva nu l-a inregistrat *(perioada in care eu am tot platit 1250 ron) ,apoi in 2016 a inregistrat un contract pentru 1 an si apoi pana prin 2019 iar nu a mai inregistrat.
I-am solicitat sa imi restituie suma de 250 ron aferenta lunilor in care contractul nu a fost inregistrat dar , a refuzat.
INTREBARI >
1. Ce fel de plangere pot face impotriva dansului, pentru ce fapta si unde trebuie sa o depun ?
2. Daca o sa-i trimit o notificare in care specific ca daca nu imi restituie banii ma voi duce sa fac aceasta plangere, ma poate reclama pentru santaj sau altceva ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
petrubogdsn, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:07, 29 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar cu ce va incalzea sa il inregistreze? si daca il inrefistra , era treaba lui impozitul!
Daca aveti contractul de mana cu 1000 si probe ca ii dadeati pt chirie 1200, puteti sa ii cereti inapoi, altfel, nu.
Faceti plangere pt evaziune fiscala.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie kosty89 kosty89 Buna ziua.. Asi dori sa ma lamureasca si pe mine un avocat cu privire la o problema... Nepotul meu a stat in chirie la o persoana,el lucrand in MAPN ca si ... (vezi toată discuția)
Chirie fara contract inregistrat la fisc! perspikce perspikce Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.In luna Octombrie pe data de 18 m-am mutat cu chirie impreuna cu prietena mea in chirie la un domn in casa ,nu apartament in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere daniel1985 daniel1985 Buna ziua. E prima data cand intru pe acest forum si chiar aveam nevoie de nioste raspunsuri de la niste oameni cu experienta.Problema ar fi urmatoarea: ... (vezi toată discuția)