avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... THC in sistem la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

THC in sistem la volan

Buna ziua,

Acum o luna de zile am fost oprit in timp ce eram la volan si mi s-a facut testul pentru substante unde a iesit THC pozitiv. Am fost dus la inml unde mi-a fost luat sange si urina iar carnetul luat. Doctorul care m-a verificat a declarat numai de bine din ce am vazut. Este prima mea abatere si am o diploma de la o universitate din Londra. (Daca conteaza)
Eu nu am fumat in data la care am fost oprit dar am fost consumator ocazional iar testele biologice probabil o sa iasa in dezavantajul meu.
1. Fiind in Bucuresti cazul acesta, exista sansa sa nu primesc condamnare ?
2. Care ar fi cel mai bun plan de actiune? Sa recunosc sau?
Momentan nu imi pot plati testele inca deoarece cei de la inml au spus ca sunt prea ocupati.

Va multumesc!
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 2 Cod penal.
Cat dureaza cercetarile, veti avea dreptul de conducere suspendat.
Pentru celeritate, solicitati organului de up sa platiti dvs contravaloarea buletinului de analiza toxicologica.
Dupa ce se primeste rezultatul o sa fiti chemat la politie sa vi se aduca la cunostinta acuzatia, drepturile si obligatiile in calitate de suspect.
In functie de situatia de fapt, in exercitarea dreptului la aparare, se poate solicita o expertiza la INML care sa stabileasca dacă ati condus sub influenta substantelor psihoactive.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am o întrebare am fost oprit în trafic acum ceva ... Alexalex3121. Alexalex3121. Buna seara , am o întrebare am fost oprit în trafic acum ceva timp si am fost testat cu aparatul droag test , am ieșit pozitiv la T1B THC dupa ceva timp au ... (vezi toată discuția)
Condus sub influenta substantelor interzise buna ziua in urma ... Stefan Nechifor Stefan Nechifor Condus sub influenta substantelor interzise Buna Ziua in urma cu 3luni am fost oprit in trafic si testat cu aparatul etilotest rezultatul 0 Dupa acest test ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un ... Alexandru J Alexandru J Buna ziua! In urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un accident rutier cu o victima. Dupa etilotest (care a iesit 0) am fost dus la spital pentru ... (vezi toată discuția)