avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Daca o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Daca o casa in regim ...

Buna ziua.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea.
Daca o casa in regim de parter si etaj, cu demisol si pod inalt ,construita in 2007, are utilitatile la demisol, si avand 2 proprietari respectiv la parter si etaj.
In acest caz demisolul se considera ca ar apartine la ambii proprietari ?
La fel si podul ? Cu toate ca nu are utilitati ?
Ma refer la vechiul cod .
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: corbumihai77 , utilizator 18:42, 3 Mai 2021
Intr-un imobil spatiile respective pot fi in proprietate exclusiva sau comuna, acum trebuie vazut care este regimul juridic al spatiilor respective in functie de actele pe care le aveti. Sanatate!
Buna ziua.
Fac urmatoarele precizari, si imi cer scuze.
Deci tata a cumparat un teren, iar pretul terenului a fost apartamentul de 3 camere si dependintele situate la etajul 1 al cladirii, facut receptia si predarea cheilor fostului vanzator al terenului , care a semnat ca totul e ok si nu mai are nici o pretentie. Si tot in acte tata a luat in folosinta exclusiva parterul.
La demisol sunt instalatiile de apa, si canalizare. La pod nu e nici o utilitate. Acum proprietarul s-a razgandit, si vrea si 1/2 din demisol si pod cipurile ca sunt parti comune .....dupa vechea lege.
Daca receptia a fost in 2007 , atunci proprietarul de la etajul 1 are dreptate ?
Precizez ca tata a decedat intre timp, si acum sunt intr-o dilema, a ridicat constructia, am toate actele, si aprobarile, si atat
Cu multumiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate. buna ziua. actiunea dateaza din anul 2007, cu hotarare judecatoreasca ... corbumihai77 corbumihai77 Buna ziua. Actiunea dateaza din anul 2007, cu hotarare judecatoreasca in 2008. In fapt sunt in dilema ca nu stiu cum sa interpretez aceasta hotarare, sau ... (vezi toată discuția)
Dileme cu demisolul blocului Loredana80 Loredana80 Demisolul blocului in care locuiesc (200mp) a fost cumparat in 1993 de catre o familie care detine si o firma, prin urmare spatiul este folosit ca locuinta si ... (vezi toată discuția)
Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)