Buna ziua.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea.
Daca o casa in regim de parter si etaj, cu demisol si pod inalt ,construita in 2007, are utilitatile la demisol, si avand 2 proprietari respectiv la parter si etaj.
In acest caz demisolul se considera ca ar apartine la ambii proprietari ?
La fel si podul ? Cu toate ca nu are utilitati ?
Ma refer la vechiul cod .
Cu multumiri.
Intr-un imobil spatiile respective pot fi in proprietate exclusiva sau comuna, acum trebuie vazut care este regimul juridic al spatiilor respective in functie de actele pe care le aveti. Sanatate!
Buna ziua.
Fac urmatoarele precizari, si imi cer scuze.
Deci tata a cumparat un teren, iar pretul terenului a fost apartamentul de 3 camere si dependintele situate la etajul 1 al cladirii, facut receptia si predarea cheilor fostului vanzator al terenului , care a semnat ca totul e ok si nu mai are nici o pretentie. Si tot in acte tata a luat in folosinta exclusiva parterul.
La demisol sunt instalatiile de apa, si canalizare. La pod nu e nici o utilitate. Acum proprietarul s-a razgandit, si vrea si 1/2 din demisol si pod cipurile ca sunt parti comune .....dupa vechea lege.
Daca receptia a fost in 2007 , atunci proprietarul de la etajul 1 are dreptate ?
Precizez ca tata a decedat intre timp, si acum sunt intr-o dilema, a ridicat constructia, am toate actele, si aprobarile, si atat
Cu multumiri .