Buna seara. Am urmatoarea situatie a unei salariate: a nascut prematur in luna decembrie 2009 (aprox 7,5 luni). Cum o trec in statul de plata, daca are concediul medical+ concediul prenatal, cateva zile? Cum se calculeaza unul si cum altul? Dar lunile urmatoare? Ce viramente se fac la asigurari si la stat in situatia asta?Este un termen pana la care se intocmeste dosarul pentru indemnizatia de ingrijire a copilului, vis-a-vis de data nasterii? Este prima data cand intalnesc situatia asta si nu vreau sa gresesc... Salariul este de 756 lei/luna. Ati putea sa ma ajutai cu un calcul orientativ? Va multumesc.
Concret : dosatul il va depune in 60 de zile de la data nasterii, chiar daca nu a trerminat de luat cele 126 de zile? Le va termina in 25 aprilie, pentru ca inainte de nastere nu a avut nici una.....???
Poate sa depuna dosarul cand doreste, la implinirea celor 126 de zile de concediu de maternitate sau mai devreme.
Depinde cum o avantajeaza, o indemnizatie sau cealalta...
Oricum, va reincepe lucrul la implinirea varstei de 2 ani a copilului, indiferent cand intra in CIC.
Am si eu o intrebare legata de acest subiect. Pentru calculul concediului medical postnatal (85 %) cele 6 luni sunt de fiecare data anteriaore lunii acordarii concediului? Eu am lucrat pana pe 15 decembrie 2011 si am nascut pe 20 ian 2012 si banii pe care i-am primit pentru ianuarie sunt mai putini decat cei pt decemrie, cei pentru februarie sunt mai putini decat pentru ianuarie. Sa inteleg ca pt martie si aprilie vor fi si mai putini? E corect? Nu se calculeaza folosind aceeasi periada lucrata: iulie-decembrie? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Baza de calcul a concediului pre si post natal este formata din ultimele 6 luni lucrate la care se aplica procentul de 85 %. Baza nu se modifica de la o luna alta, singura diferenta este numarul de zile lucratoare din luna respectiva.
Referitor la suma pe care ati primit-o este normal ca in luna decembrie ati luat mai mult deoarece ati lucrat jumatate de luna, dar pentru ianuarie si februarie trebuia sa primiti aceeasi indemnizatie deoarece ambele luni au avut 21 zile lucratoare.