avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am și eu o nelămurire. Am un copil dar cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am și eu o nelămurire. Am un copil dar cu tatăl ...

Buna ziua! Am și eu o nelămurire. Am un copil dar cu tatăl acestuia nu ne mai înțelegem de ceva vreme. Copilul este trecut pe numele tatălui de familie. Nu vreau sa ii schimb numele sau sa se ajunga la decăderea din drepturile parintesti și nici sa opresc tatăl de la copil. Dar tatăl copilului este plecat din tara 9 luni pe an fiind șofer de camion. Intrebarea mea Dacă există vreo sansa sau o modalitate de a cere hartie prin care eu as putea merge cu copilul și în străinătate Si Nu la fiecare plecare din tara sa ii cer lui acordul? Doresc sa stiu daca pot face o declarație notarială prin care el sa imi permita mie sa plec cu copilul ori de câte ori e de mers pe perioadă nedeterminată fără să încerc să iau legatura cu el cand e sa merg.
Cel mai recent răspuns: Alexandra2412 , utilizator 16:07, 3 Mai 2021
Bună ziua.
Aveți posibilitatea ca, pe calea unei ordonanțe președințiale, să solicitați instanței de la domiciliul copilului, suplinirea consimțământului tatălui, în vederea părăsirii teritoriului țării, pe o perioadă determinată. Procedura are caracter urgent și se judecă în cca 2 săptămâni. Asta, în ipoteza în care nu există nicio posibilitate de a ajunge la o înțelegere cu tatăl copilului.
Dacă există, totuși, o minimă înțelegere, puteți solicita acestuia să dea o declarație notarială (cu valabilitate de 3 ani, ce se poate reînnoi), prin care să vă permită aceste ieșiri din țară cu copilul.
Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius.
Va multumesc frumos pentru răspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord tata belena2013 belena2013 Buna ziua, In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)