avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera daca judecatorul ...

Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera daca judecatorul a cerut acest lucru in cazul unui proces cu accident rutier intre 2 auto, fara victime?
Eu am contestat un proces verbal al politiei prin care masina mea s-a ciocnit cu o alta masina si solicitand imaginile inregistrate de camerele video din zona , judecatorul a considerat ca trebuie raportul unui expert pe care sa-l platesc eu. Din cate stiu acesti experti sunt fosti politisti si nu prea am incredere.
1. Ce se intampla daca nu platesc cei 800 lei pentru expertiza pana la data procesului din iunie ? (pierd procesul, se reprogrameaza sau se judeca fara raportul expertului...)
2. Sunt cazuri in care in urma expertizei s-a castigat procesul contra PV al Politiei?
Multumesc.
Puteti sa spuneti ca nu intelegeti să achitați expertiză si atunci judecătorul va suspenda dosarul său va purcede la judecarea acestuia în baza probelor existente.In ambele situatii sunteti in dezavantaj pe de alta parte nu prea se merita cheltuială pt contestarea unui pv.Mai bine va consultați cu un av la început,acum e tardiv..
La raportul de expertiza care se depune la dosarul cauzei puteti face observatii scrise si anexa la acestea eventuale documente pe care le detineti si va sustin punctul de vedere. Observatiile depuse se analizeaza de catre instanta si daca sunt acceptate, expertul va trebui sa raspunda in scris, documentat.
Nu este obligatoriu ca expertii autorizati de catre MJ pe specializarea circulatie auto sa fie fosti politisti.
Daca nu platiti onorariul de expert puteti fi decazut din dreptul de expertiza.
Multumesc pentru informatii.
Din cele spuse de dvs. rezulta ca:
1. Expertul stabilit de instanta va face un raport chiar daca eu platesc nu platesc onorariul de expert (mentionez ca nu eu am cerut instantei un expert, ci presedintele ) si ca eu am acces la acest raport?
2. Daca sunt decazut din dreptul de expertiza inseamna ca eu nu mai pot solicita vreodata expert , dar procesul continua far expertiza (sau sunt declarat vinovat ca n-am platit expertul?)
Multumesc
Multumesc pentru clarificari.
Din pacate nu am consultat un avocat la inceput pentru ca mi se parea ca-i simplu sa-mi demonstrez nevinovatia, asa ca acum incerc sa vad ce-i de facut.
1. Ce inseamna practic suspendarea dosarului ? Ce consecinte are ?
2. Ce se intampla la termenul de judecata pe care-l am in iunie daca declar ca nu am gasit cei 800 lei sa-i achit ptr. expertiza ?
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat - plangere impotriva procesului verbal de contraventie ContSters229570 ContSters229570 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier, celalalt a iesit vinovat conform PV de la politie. Individul a facut contestatie la procesul verbal, si ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)