avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un apartament in ...

Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un apartament in Romania. Doamna administrator refuza sa-mi spuna cat am de plata la cheltuielile comune. Dansa imi spune ca obligatia ei este aceea de a afisa la avizier tabelul cu cheltuielile comune si ca e problema mea sa aflu cat am de plata. Nu exista o cale legala prin care sa fie obligata sa-mi transmita (online) macar din trei in trei luni cat am de plata? Eu nu am acces la avizier si nici nu vreau sa-mi deranjez vecinii! Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
Lili Andra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lili Andra , utilizator 17:22, 6 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legea asociatiilor de locatari nu este prevazuta posibilitatea transmiterii online a cheltuielilor comune pentru proprietari, indiferent ca sunt in tara sau in strainatate.
O solutie poate fi sa aranjati cu un vecin, sa citeasca tabelul de la avizier si sa va comunice telefonic (ii dati telefon) sau pe e.mail. Dvs. puteti plati direct in contul asociatiei deschis la trezorerie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am aranjat deja cu un vecin si el imi comunica periodic, suma de plata prin telefon. Platesc prin virament bancar in contul asociatiei de proprietari. Doar ca as fi vrut sa nu mai apelez tot timpul la el, ci sa o determin (in mod legal) pe doamna administrator sa-mi furnizeze ea datele. Cu alte cuvinte sa nu depinda de bunavointa dansei, ci legea sa o oblige. Din proprie initiativa, dansa nu face nimic. Sa stiti ca aceasta asociatie de proprietari (nu pot sa-i dau aici numele) nu are un numar de telefon, nu are nici macar un site al ei. La avizier nu apare nici un numar de telefon, doar IBAN-ul contului asociatiei. Imi pare foarte ciudat asa ceva... Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
Lili Andra, utilizator
Din pacate legislatia in domeniu lasa de dorit. Legiuitorul ar fi trebuit sa oblige asociatiile de priprietari sa aiba pagina proprie de internet unde sa afiseze informatii cu privire la obligatiile de plata curente si restante, etc.
Totusi, asociatia poate fi obligata la cele de mai sus prin vointa proprietarilor, cu ocazia sedintei ordinare, etc.
Imi sta mintea in cap cand vad ca unii presedinti si/sau administratori de asociatie se cred sefi, cand colo ei sunt pusi acolo sa reprezinte interesele celor care ii platesc.
Va multumesc pentru raspuns!
Plata intretinerii intra în obligația proprietarului si nu a asociației de proprietari.

Desigur exista si alte modalitati de comunicare sau utilizarea aplicatiilor moderne de administrație "aviziero" însă nu există nici o obligativitate ca administratorul sa comunice individual costul .

Alte discuții în legătură

Tabel costuri lunare luminita_zenaida luminita_zenaida Bună ziua, am cumpărat o locuință în altă localitate decât cea unde domiciliez. Tabelul cu costuri se afișează la avizier, eu am rugat firma de ... (vezi toată discuția)
Se pot cere date personale de identificare pe facebook? asociatia ... PaulHu PaulHu Se pot cere date personale de identificare pe facebook? Asociatia de proprietari din care fac parte are un grup pe facebook si pentru a intra in el solicita ... (vezi toată discuția)