avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , ...

Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament cu cei de la agentie.Dupa mai multe zile am vorbit cu proprietarul apartamentului, neam inteles la pret si lam luat. Dupa aproape 2 ani si ceva agentia a trimis o comunicare adresa prin care cere comisionul. Proprietarul nea spus ca nu are nimic semnat cu agentia ci doar o intelegere verbala iar apartamentul a fost luat pe numele fiului,Este normal ca agentia sa ceara comision cumparatorului daca nu are nimic scris cu vanzatorul.Este normal asa ceva si ce se poate face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:52, 4 Mai 2021
Cata vreme agentia nu solicita plata vanzatorului, nu e nevoie sa aiba nici un document semnat de vanzator. Inteleg ca agentia va solicita dvs, cumparatorului, plata unui comision pe baza unui contract de intermediere semnat cu agentia prin care, cel mai probabil, v-ati obligat sa achitati un comision in cazul in are achizitionati un imobil care v-a fost prezentat de agentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , ... Cristi H Cristi H Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament cu cei de la agentie.Dupa mai multe zile am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa ... Cristi H Cristi H Am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament,un singur apartament, Dupa mai multe zile am vorbit cu ... (vezi toată discuția)