avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... (1) - În cazul primirii unui previz pentru 20 de zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

(1) - În cazul primirii unui previz pentru 20 de zile ( conf. ...

(1) - În cazul primirii unui previz pentru 20 de zile ( conf. ART 75 din legea 53/2003 ), urmând apoi ca la încetarea termenului de preaviz să se desfacă contractul individual de muncă , ca urmare a concedierii individuale. Menționez că, concedierea individuală a intervenit ca urmare a reorganizării instituției publice și a desfintării postului pe care era încadrat. După primirea deciziei de concedierea măsura aplicată poate fi contestată în instanța de judecată ( Drepul muncii ) și dacă sunt șanse de câștig pentru anularea deciziei de concediere ? Tot odată persoana beneficiază de prevederile ART 64 alin.2, ART. 67 din leg.53/2003-Codul muncii !
(2) - Pe perioada stării de alertă e permisă concedierea individuală s-au colectivă în instituțiile publice ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 4 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. După primirea deciziei de concedierea măsura aplicată poate fi contestată în instanța de judecată ....sanse : nimeni nu va poate spune exact.

2. Dupa concediere, va puteti inscrie la AJOFM. Atentie ca art.64 nu se refera la concedierea individuala.

3. Art.67 prevede posibilitatea acordarii .

Codul Muncii prevede ca salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul de munca aplicabil.
Obligatia de plata a salariilor compensatorii se poate regasi de asemenea in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil, la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate caz in care angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

In sectorul bugetar, nu se acorda salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ThisIsWar ThisIsWar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la problema mea. Sunt economist la o firma si tin contabilitatea primara de mai mult timp, ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii, urgent OanaMarinescu OanaMarinescu In contractul individual de munca scrie : \" Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)