avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am un contract de vanzare cumpararea prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am un contract de vanzare cumpararea prin care s-a ...

Buna ziua,
Am un contract de vanzare cumpararea prin care s-a cumparat un teren cu casa, dar exista o clauza ca proprietarul sa faca toate demersurile punerii in proprietate in baza legii 42/1990 si a legii 18/1991 pentru ca aceast teren cu casa a fost in proprietatea statului in baza legii 58/1974. Eu de aici deduc ca vanzatorul nu a facut demersurile sa obtina proprietatea si a vandut mai departe cu aeasta conditie.
Ma poate indruma cineva cam ce este de facut? Eu o sa fiu viitor cumparator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 16:12, 5 Mai 2021
Buna ziua,
Daca in prezent vanzatorul nu este proprietarul imobilului, va sfatuiesc sa cumparati doar dupa ce vanzatorul dobandeste dreptul de proprietate asupra acestuia.
Trebuie studiate actele pentru a putea da alte indrumari.
Cu stima,
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
Bogdan Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)
Va expun o speta mai ciudata: cineva vinde casa + teren extravilan ... ovidiuss1974 ovidiuss1974 Va expun o speta mai ciudata: Cineva vinde casa + teren extravilan in anii 80 cu specificatia in actul de vanzare a art 30-32 legea 58/1974 , dar si cu ... (vezi toată discuția)