avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua fiti amabili si ajutati-ma si pe mine va rog cu niste raspunsuri! Am suferit un accident pe 1.01.2010 in care mi-am fracturat glezna in 2 locuri si doctorul mi-a sp sa imi aleg daca vreau o operatie sau 3 luni in care treb sa stau in ghips.Cum nu am bani pentru aceea operatie am ales a doua varianta. Sunt angajat,si as dorii sa stiu cat pot beneficia de concediu medical .Exista o limita sau o sa ma trezesc ca mi s-a desfacut contractul de munca??? Va multumesc anticipat. Specific faptul ca lucrez la aceeasi firma de 2 ani si 3 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:26, 6 Ianuarie 2010
Beneficiat de concediu medical ...... Salariatii sunt asigurati pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in sistemul de asigurari sociale deoarece desfasoara activitati in baza unui contract individual de munca.

Numai asiguratii care in ultimele 12 luni anterioare celei pentru care se acorda concediul medical au un stagiu de cotizare de cel putin o luna sau perioade asimilate potrivit legii, pot beneficia de indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca (art. 7 O.U.G. nr. 158/2005, aprobata prin Legea nr. 399/2006).
Medicii va vor da concediu medical pentru intreaga perioada de care este nevoie ptr a va recupera.
Corect este sa sunati la angajator si sa anuntati ca sunteti in concediu medical.
Apoi, aveti grija sa depuneti la angajator formularele de concediu medical primite in termen util (pana la data de max 5 a lunii urmatoare) ptr a putea fi date in plata.

Va doresc multa sanatate
Buna ziua.

In timpul concediului medical contractul de munca se suspenda, dumneavoastra putand beneficia de plata concediului conform codului dat de medicul de familie/specialist.

De asemenea, in timpul concediului medical contractul de munca nu poate fi desfacut.

Dupa 90 de zile calendaristice de concediu medical, veti intra in expertiza medicala, la comisie pentru prelungirea concediului medical, in cazul in care este necesar.

Toate cele bune.
Aveti obligativitatea de a anunta angajatorul despre incapacitatea dvs. de munca,prin orice mijloace, si apoi, pana pe data de 5 a lunii curente pentru luna expirata sa prezentati certificatul de concediu medical luat in evidenta/vizat de medicul de familie.
Cata vreme sunteti in concediu medical (si ati anuntat acest lucru la serviciu), nu puteti fi concediat.
In acest timp contractul dvs. de munca este suspendat, si nu poate fi desfacut pentru niciun motiv, cu atat mai mult din cauza starii de boala in care va aflati.

Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical NICULAE MIHAELA NICULAE MIHAELA Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca otiliabb otiliabb Buna ziua, incepand cu data de 11 ian 2016 am fost angajata si am avut ghinionul ca pe data de 26 ian sa alunec pe gheata si sa fac ruptura de menisc. Am ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei pentru ccc ContSters167835 ContSters167835 Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ptr.cresterea copilului.As vrea ca cineva sa ma indrume unde trebuie sa ma adresez ptr \"a o ... (vezi toată discuția)