avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post- drepturi angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post- drepturi angajat

Buna ziua!

Care sunt drepturile angajatului in cazul restructurării postului? Este legală propunerea semnarii "demisiei" in acest caz? Poate fi vorba despre salarii compensatorii sau preaviz? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 6 Mai 2021
1. Codul Muncii prevede posibilitatea acordarii de salarii compensatorii numai in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului (art.67).

2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

3. Este incorecta propunerea semnarii "demisiei" in cazul desfiintarii postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere defiintare post - salariu compensatoriu cozmyn18 cozmyn18 Buna ziua dl. avocat, Sunt din Brasov, si lucrez pentru o firma din Targu Mures. Poziția mea este de Manager Zonal, si lucrez home office, avand in ... (vezi toată discuția)
Intrebare - despagubire AbcRo AbcRo Salut (scuze pentru nivel de limba romana mea). Lucrez de un an în compania actuală. În România de aproape 5 ani. Am fost informat că din cauza ... (vezi toată discuția)
Concediere ArthurArad ArthurArad Buna seara. angajatorul meu m-a anuntat azi ca imi va desface contractul de munca.motivele lui sunt aiureli,faza e ca ne-am inteles ca sa desfaca pe parte ... (vezi toată discuția)