Sunt din Brasov, si lucrez pentru o firma din Targu Mures.
Poziția mea este de Manager Zonal, si lucrez home office, avand in vedere ca sunt om de vanzari răspund de o zona mai mare din tare si este mai mult pe teren.
Luna aceasta, am primit de la firma, in scris, o decizie de preaviz de concediere pentru desființarea postului ce nu tin de persoana mea. Firma trece printr-o perioada mai dificila din punct de vedere financiar si trebuie sa restructureze din cheltuieli.
Fiind o firma mica de doar 4 angajați + patronul, sunt singura persoana care a fost disponibilizata.
Din decizia pe care am primit-o, nu-mi scrie de nici un drept la un salariu compensatoriu.
Vreau sa va întreb, eu nu am dreptul nu pot beneficia de salariu compensatoriu in urma disponibilizarii? Conform nici unei legi? Nu pot forma firma in nici un fel sa-mi dea un salariu compensatoriu?
1. Codul Muncii prevede posibilitatea acordarii de salarii compensatorii numai in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului (art.67).
2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Buna ziua.
Multumesc mult pentru raspuns!
Deci in cazul meu, nefiind prevazut acest lucru nu se aplica.
De acuma o sa fiu atent, ca la orice contract pe care il inchei sa imi fie prevazut in contract si acest lucru.