avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt chirias la stat si am aflat ca sunt persoane care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt chirias la stat si am aflat ca sunt persoane care ar dori ...

sunt chirias la stat si am aflat ca sunt persoane care ar dori sa cumpere apartamentul in care locuiesc. Ce se intampla cu mine?ma pot da afara ?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 7 Mai 2021
Daca casa e a statului si o pun in vanzare, da, va pot evacua sau oeferi alta chirie.
vedeti ce va scrie in contract.
Cod civil
Art. 1.828
(1) La încheierea unui nou contract de închiriere a locuinței, chiriașul are, la condiții egale, drept de preferință. El nu are însă acest drept atunci când nu și-a executat obligațiile născute în baza închirierii anterioare.

(2) Dispozițiile referitoare la exercitarea dreptului de preempțiune în materia vânzării sunt aplicabile în mod corespunzător.

In speta, il puteti cumpara si dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca daca putea, il cumpara mai demult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune cf. art. 1828 din codul civil? nicusorilinca nicusorilinca Daca in prezent, titularul unui contract de inchiriere, al unui apartament de serviciu, ar dori sa cumpere acest imobil, poate beneficia de un drept de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa chirie gandacel64 gandacel64 Se poate cumpara spatiul in care locuiesc cu chirie de 4 ani ? Mentionez ca acelasi spatiu l-a detinut tatal meu din 1994 , eu fiind prins in chirie timp de 16 ... (vezi toată discuția)
Preemptiune la contract de arendare? narcis08 narcis08 Exista vreo lege care da drept de preemptiune la arendarea unui teren? Are prioritate fostul arendas, care nu a reînnoit contractul cu moștenitorii? Are ... (vezi toată discuția)