avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obtine incheierile de carte funciara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obtine incheierile de carte funciara?

Buna dimi!Dc ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt pasii de urmat in cazul in care sunt proprietar(persoana juridica SA)pe mai multe imobile si am constatat ca nu am incheierile de carte funciara.Am schitele cu numar cadastral, precum si cu numar de inregistrare la oficiul de cadastru . Multumesc
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 15:15, 8 Ianuarie 2010
Daca am schite cu numere cadastrale inseamna ca doar tb sa intabulez nu?
si care e procedura pentru intabulare?
Buna ziua , daca aveti contractele devanzare si fisele acelea cadstrale cu nr. pe ele si sunt avizate de OCPI- in raza caruia se afla imobilul, nu trebui decat sa legalizati la notar actele sa scoateti de la primarie C fiscal iar daca exista constructie autorizatie sau anexa 5 si 6 tot de la primarie si puteti merge dv la OCPI si le depuneti ptr. intabulare
buna ziua!
intrati pe site-ul ancpi si vedeti exact ce va trebuie pt I intabulare.
din cate stiu aveti nevoie de:
-doc cadastrala in original
-copie legalizata/original act de proprietate
-certificat de atestare fiscala
-decl ca actele nu au fost transcrise.
-tarif ANCPI
multumesc=D>
As vrea sa va raspund, ca sa nu faceti cheltuieli inutile. Dvs ati constatat ca nu aveti CF ci doar schitele cu nr. de inregistrare la fostul OCOT(ANCPI). Intrucat cunosc aceasta problema, vreau sa va spun ca acele schite fac parte din documentatia pt obtinerea titlului de proprietate, cf HG 834/1991 asupra terenului(cum de altfel ati mentionat), la fostele societati cu capital de stat. Ar trebui sa aveti si acea documentatie pt. ca aceasta cuprindea printre altele si extrasul CF asupra cladirii. Si ar trebui sa aveti titlurile de proprietate asupra terenurilor. Acele titluri obtinute in urma depunerii documentatiei (din care dvs mai aveti schita) ar fi trebuit depuse la ANCPI,(fostul OCOT) pt intabulare. Dar dvs. probabil ati preluat cumva societatea (prin privatizare sau divizare??) si nu vi s-au predat documentatiile complete. Asa ca daca stiti de unde ati preluat societatea cautati in arhivele fostei societati, daca mai exista.. Daca nu, acea documentatie ar trebui s-o gasiti si in arhiva celui ce a intocmit-o (de obicei au fost intocmite de fostele Institute de Proiectari Judetene (acum se numesc S.C. Proiect ...ex. Bihor, Cluj), dar ar trebui sa scrie pe schita cine a intocmit-o. Verificati si Balanta dvs de verificare, daca aveti cuprins in balanta cladirile si terenul. Ar trebui sa aveti fisa mijlocului fix (a imobilului respectiv), cu nr. de inventar, data punerii in functiune, adresa, CF, nr. topo, alte date de identificare.. suprafata, etc.
Si daca ati verificat si nu puteti gasi in arhive sau la dvs. CF sau Incheierea, atunci cel mai simplu pentru inceput e sa mergeti la ANCPI si pe baza nr. topo si a adresei imobilului sa solicitati un extras de CF, ptr. informare (fara taxa de urgenta, care e de 5 ori mai mare). Vi se elibereaza in trei zile, parca. In caz ca figureaza intabulate tot pe vechea societate comerciala, (sau mai rau, pe statul roman)..va trebui oricum sa cautati toate documentatiile in arhive ca sa puteti sa vi le intabulati, sa cautati inclusiv Protocolul de preluare de catre dvs al societatii, (in caz de divizare)...etc... Si apoi veti solicita la ANCPI, modificarile respective sau veti urma procedurile ptr. intabulare, dupa caz. Vedeti in ce situatie, va aflati. Daca imi spuneti mai multe despre societate si modul de dobandire a actiunilor (banuiesc ca dvs sunteti actionarul majoritar), va pot spune mai multe... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare lumi71 lumi71 Buna ziua Va rog, in masura posibilitatilor, sa ma consiliati in urmatoare problema: Am achizitionat o proprietate la tara compusa din casa+teren. Dreptul de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie pe teren intabulat Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am fost chemat la Primarie sa mi se aduca la cunostinta ca pe un teren de al meu din extravilan care l-am cumparat cu CVC la ... (vezi toată discuția)
Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)