avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in anulare

Buna ziua
Va rog, in masura posibilitatilor, sa ma consiliati in urmatoare problema:
Am achizitionat o proprietate la tara compusa din casa+teren. Dreptul de proprietate l-am dobandit prin tribunal avand la baza un titlu de proprietate si un contract de vanzare cumparare semnat in fata avocatului. Sentinta este definitiva.
In vederea intabularii, la Of. de Cadastru mi se cere la dosar o copie dupa harta cadastrala pe care ar trebui sa mi-o emita Primaria. Primaria refuza eliberarea invocand faptul ca parcela topo din sentinta (una si aceeasi cu cea din titlu de proprietate) difera de parcela din harta cadastrala. In consecinta mie nu imi ramane decat: "Alti bani, alt timp, alti nervi, alta distractie" pentru o noua actiune in instanta numita "Actiune in anulare a titlului de proprietate" iar cand se termina aceasta (doua, trei luni) "Actiune de ...." nu mai stiu, va rog sa ma scuzati.
Avand in vedere imposibilitatea de a apela la un avocat, indiferent cat de putin ar costa, va intreb pe Dvs:
- Pot introduce singura aceasta actiune sau aceste actiuni? Daca raspunsul este DA imi spuneti si cum anume? Costurile financiare vor fi foarte ridicate?
Inca odata multumiri persoanelor care au disponibilitate, din nou, pentru problemele mele. :)
Cel mai recent răspuns: yulyan , utilizator 17:11, 12 Februarie 2010
buna ziua!
documentatie cadastrala ati intocmit?
ati luat legatura cu un inginer cadastrist?
Buna ziua.
Ma numesc TANJALA TACHEL DIN COM UMBRARESTI JUD. GALATI.
-MA ADRESEZ DVS. CU URMATOAREA PROBLEMA:
-DOSARUL NR1025/838/2009
28/01/2010Admite acţiunea. Dispune anularea parţiala a Titlului de Proprietate nr. 45025-58/1997, în sensul că în T 46, P 36 se va trece 8300 mp în loc de 9600 mp.Admis fond

-IN ANUL 2006 AM CUMPARAT DE LA MAMA MEA O SUPRAFATA DE PAMINT DE 0,96HA, CU SORA MEA , PE RAZA COMUNEI UMBRARESTI IN EXTRAVILAN=ARABIL.
-IN ANUL 2009 MA TREZESC DAT IN JUDECATA DE VECINA DE LA NORD POGOR D. CARE VINE CU ACUZATIA CA AI LIPSESC 3-4 METRI DIN LATIMEA DE LA FATA SI CA AS FI INTRAT EU LA EA CU 2-3 METRI [din latime x lungimea de 300 m=0,10 ha]
-AM FOST DAT IN JUDECATA CU INTENTIA DE A STRICA TITLUL DE PROPRIETATE AL MAMEI MELE +DE A STRICA ACTELE DE VINZARE CUMPARARE CARE LE -AM INTRE MAMA SI NOI[ca cumparatori].
-INTERESE FINANCIARE SUNT FOARTE MARI IN ZONA PTR. CA S-A ASFALTAT DE CURIND UN DRUM ACCES LA VEST DE SOLA IN LITIGIU IAR VALOAREA PAMINTULUI A CRESCUT .
-MAI MULT ,VECINA POGOR D. CIND S-A DEPLASAT LA PRIMARIA DIN LOCALITATE PTR. A LE RELATA CA la ea LIPSESC CEI 2-3 METRI,PRIMARIA A INCURAJAT-O SA MA DEA IN JUDECATA ,MENTIONIND CA EI NU AU DE UNDE SA AI DEA PAMINT,
DAR LA NICI 30 METRI DISTANTA, PRIMARIA DETINE O SUPRAFATA DE 0,50 HA CARE URMEAZA SA O VALORIFICE CATRE CEL CARE,, DA MAI MULT''.
-VECINA MEA A ASCULTAT SFATURILE PRIMARULUI SI M-A DAT IN JUDECATA.
-ANTERIOR VANZARII CUMPARARE INTRE MINE SI MAMA MEA ,AM APELAT LA ING. CAULEA NONI MARICEL[ EXPERT TOPO, ACREDITAT SI AUTORIZAT ,CU FIRMA PROPRIE],PTR A FACE ACTELE PREMERGATOARE +SCHITA TOPO ,ANTERIOR VANZARII CUMPARARII.
-BAIATUL A RESPECTAT INTOCMAI PASII+ ETAPELE,SCHITA TOPO EXECUTATA DE EL FIIND CEA GASITA IN EVIDENTA OCOTA GALATI SI EVIDENTA PRIMARIEI UMBRARESTI





-LA ACEA DATA[ing.Noni Caulea Maricel find in acea perioada si angajatul primariei Umbraresti pe probleme funciare ,a avut acces nelimitat la documentatia necesara si la arhiva primariei].
-SCHITA TOPO GASITA DE ING. IN ARHIVA PRIMARIEI LA ACEA DATA ERA ACEEASI CU SCHITA TOPO DIN EVIDENTA OCOTA GALATI SI CU REALITATEA DIN TEREN DE PINA ATUNCI[lungime x latime],schita respectata la cm. de noi in teren.

-ACTUALMENTE ING . CAULEA NONI MARICEL NU MAI ESTE ANGAJATUL PRIMARIEI,
- PRIMARUL VREA SA SCHIMBE PLANUL PARCELAR IN ZONA ,AFECTINDUMA DOAR PE MINE [vrind sub semnatura proprrie, sa renunt la 2-3 metri ptr a o multumi pe vecina Pogor D]
-SEFUL OCOTA GALATI DL. RETI N. A TRIMIS UN INSCRIS CUM CA INSTITUTIA CARE O CONDUCE NU RECUNOASTE PLANUL PARCELAR, [acreditat in 2006 de institutia care o conducea si pe atunci,pot dovedi cu acte si documente].


28/01/2010
INSTANTA LIESTI IN DOSARUL 1025/838/2009
Admite acţiunea. Dispune anularea parţiala a Titlului de Proprietate nr. 45025-58/1997, în sensul că în T 46, P 36 se va trece 8300 mp în loc de 9600 mp.Admis fond
-SPECIFIC CA IN ANUL 2007, O CERERE IN INSTANTA FORMULATA DE ACEEASI PERSOANA
POGOR D., TOT CU ACUZATII SIMILARE IN DOSARUL 1049/838/2007
INSTANTA LIESTI A HOTARAT LA DATA DE
02 .07.2008 URMATOARELE:
-RESPINGE ACTIUNEA CIVILA PTR. REVENDICARE CA NEFONDATA,
SENTINTA CIVILA NR.592,SEDINTA PUBLICA DIN DATA 02.07.2008
INSTANTA CONSTITUITA DIN:
PRESEDINTE- EMIL BORZA DEDIU
GREFIER- JENY DANAILA


PLANGEREA FORMULATA DE RECLAMANTA
POGOR DUMITRA,DOMICILIATA IN SAT CONDREA, COM. UMBRARESTI,JUD. GALATI,
IN CONTRADICTORIU CU PARATA CISMIGIU FLORINA,[sotia mea,in acelasi dosar sunt si eu]
DOMICILIATA IN COM. UMBRARESTI JUD. GALATI ,CA NEFONDATA.
INTREBAREA MEA ESTE :
-CUM SE POATE CA IN DOUA DOSARE CARE AU ACEEASI ,,TEMA’’,ACELEASI ACUZATII,
ACEEASI INSTANTA,INSTANTA LIESTI SA DEA HOTARARI DIFERITE ?
-CUM SE POATE SA FIU LIPSIT DE DREPTUL LA PROPRIETATE,CAND CONSTITUTIA
ROMANIEI PRIN LEGILE SALE GARANTEAZA DREPTUL LA PROPRIETATE
-CUM SE POATE SA FIU LIPSIT DE DREPTUL LA PROPRIETATE ,CAND CONSTITUTIA UNIUNII EUROPENE
GARANTEAZA DREPTUL MEU LA PROPRIETATE.

-EXPERTUL VENIT LA FATA LOCULUI LA PRIMUL DOSAR,M-A GASIT IN REGULA ,CONFORM SCHITEI TOPO.
-CE SANSE DE CASTIG AM IN RECURS,ATATA TIMP CAT EU AM RESPECTAT IN TEREN LIMITELE PREVAZUTE IN SCHITA TOPO DIN EVIDENTA OCOTA,TRECUTA PRIN NOTARIAT SI INTABULAT IN PLANUL PARCELAR AL COMUNEI IN ANUL 2006 ?
-DECLAR CA SUNT PERSOANA FARA OCUPATIE SI TOTODATA FARA VENITURI LA BUGETUL FAMILIEI,
- CE FE DE CERERE SA INAINTEZ CATRE INSTANTA LIESTI PTR. A AVEA DREPTUL LA RECURS?
-PRIN URMARE CE FEL DE CERERE SA FORMULEZ IN INSTANTA IN CIVIL SA POT BENEFICIA DE ASISTENTA JURIDICA GRATUITA DIN PARTEA UNUI AVOCAT ?
-IN CAZUL IN CARE MI SE REFUZA ASISTENTA JUDICIARA GRATUITA ,MA POT REPREZENTA SINGUR IN INSTANTA?
-Mentionez ca in zona ,sunt interese mari financiare,din aceasta cauza primaria nu are interes sa multumeasca pe vecina, din rezerva de pamint a comunei care se afla la nici 30 metri distanta de terenul reclamantei.





-PRIMARIA PREFERA SA VANDA,, PE SUB MINA'' PAMINT IN ZONA, DIN REZERVA .
-SOLICIT CA ORGANELE ABILITATE IN DOMENIU SA SE SESIZEZE SI SA FACA UN CONTROL AMANUNTIT LA PRIMARIA UMBRARESTI,PRIMARIE CE ABUZEAZA LA DREPTUL MEU LA PROPRIETATE ,CE IL AM CU ACTE IN REGULA .
VA MULTUMESC!



TANJALA TACHEL
COM . UMBRARESTI
JUD .GALATI
0730140251


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate vasv123 vasv123 Legea spune ca un titlu de peoprietate poate fi anulat,daca nu au trecut trei ani de la eliberarea lui,sau de la data in care persaoana indreptatita a luat la ... (vezi toată discuția)
Granituire pingasz pingasz in martie anul curent am cumparat un teren +casa, rezultat din dezmembrarea unui teren mostenit ,proprietarul a facut schita topo inreg. la ocot pentru ... (vezi toată discuția)
Strămutare hotar Mihai74 Mihai74 Am cumpărat de la o casa de insolventa o suprafață de teren, în schiță terenului este trecuta 40 metri deschidere la drum dar în realitate sunt 38, în ... (vezi toată discuția)