avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit vânzare auto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit vânzare auto

Bună ziua! Am o nelămurire și sper ca voi găsi aici un răspuns corect: urmează sa vand o masina, proprietate personală. Voi plăti impozit pe venit pentru suma obținută din aceasta tranzacție sau este valabila scutirea de la impozit a persoanelor fizice în aceasta speță? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ivico , utilizator 17:45, 8 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti datora impozit pe venit pentru situatia vanzarii autoturismului dv.
Daca insa veti vinde mai multe autoturisme, veti datora un impozit pe venit incepand cu cel de-al treilea autoturism vandut intr-un an calendaristic.
Mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
Iulian MANEA, Contabil
Buna ziua,

am gasit aceasta discutie si sunt in aceeasi situatie.
Am inteles cu impozitul, dar trebuie trecuta aceasta vanzare in declaratia unica impreuna cu alte venituri gen vanzare de actiuni? (pt calcul/plata CASS).
Nu as vrea sa am surprize si sa depasesc pragul de 12 salarii minime.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
Ivico, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de la persoana fizica la srl cu borderou de achizitii. lixog lixog Buna ziua. Am infiintat o firma saptamana trecuta cu domeniul de activitate in productie. Am diverse scule si echipamente, unele din ele artizanale, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)
Venit din vanzare actiuni (impozit, cass) mihaela.corlatan mihaela.corlatan buna ziua, legat de declaratia unica pentru venituri/pierderi din actiuni pe 2019: exemplu: am vandut actiuni de 50000 euro in Noiembrie 2019 iar in Decembrie ... (vezi toată discuția)