avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o intrebare legata de plata impozitului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o intrebare legata de plata impozitului pe clădire ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata de plata impozitului pe clădire și teren agricol.
Socrul meu locuieste într-o casă care a fost a soției acestuia,decedata în urma cu 8 ani la care nu s-a deschis taxa de succesiune,și mai sunt si 4 copii moștenitori.Ma rog problemă în acest moment nu este succesiunea sau moștenirea ci plata impozitului către Primărie.Acesta nu a plătit timp de 8 ani impozitul ,suma ajungând la peste 10000 lei ,reprezentând impozit ,penalizări.Ce se poate intampla ?
Sechestru pe bunuri? Proprie pe venit?
Este pensionar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:46, 12 Mai 2021
Da, desi in realitate asta se intampla mai rar, se poate proceda la executarea silita. Totusi, cata vreme nu s-a dezbatut succesiunea, este destul de dificil, pentru ca ar trebui ca intai sa se solicite dezbaterea succesiunii in instanta si abia apoi sa se solicite incuviintarea executarii silite.
Teoretic, creantele fiscale (impozitul) mai vechi de 5 ani s-au prescris, daca nu a fost emisa nici un fel de notificare in acest sens - deci nu ar trebui achitat decat impozitul pe ultimii 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)
Bună seara. in urmă cu 3 luni și socrul meu a decedat. soacra ... B123456 B123456 Bună seara. In urmă cu 3 luni socrul meu a decedat. Soacra mea a primit o citație de la in notar pentru succesiune, cerută de Primărie. Niciunul dintre ... (vezi toată discuția)
Drept civil, moștenire Alexandru19999 Alexandru19999 Bună ziua, bunica mea deține un teren de 30 de ari pe care este construita o casa. Terenul este pe numele tatălui soțului ei, pentru a o putea pune în ... (vezi toată discuția)