avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. In urmă cu 3 luni și socrul meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. In urmă cu 3 luni și socrul meu a decedat. Soacra ...

Bună seara. In urmă cu 3 luni
socrul meu a decedat. Soacra mea a primit o citație de la in notar pentru succesiune, cerută de Primărie. Niciunul dintre moștenitori nu a cerut succesiunea. Poate Primăria sa ceară succesiunea? Mulțumim
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
B123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:03, 25 Octombrie 2022
Poate.
Dar mi se pare un abuz câtă vreme nici nu s-a răcit bine mortul în groapă, câtă vreme succesibilii au la dispoziție UN AN de la data decesului pentru a-și exprima opțiunea succesorală și nici nu există vreun indiciu că moștenirea ar fi vacantă.


Soacra și soțul dvs. ar trebui să meargă la (orice) notar pentru a da o declarație de acceptare a succesiunii.
Apoi, având această declarație (musai! - ca să nu existe niciun risc), ei vor putea să dezbată moștenirea când vor dori. (când vor avea bani).
Cu toate acestea, ar fi preferabil ca dezbaterea moștenirii să fie finalizată (să obțină certificatul de moștenitor) înainte de împlinrirea a 2 ani de la deces, fiindcă este mai ieftină (nu se plătește impozit). După 2 ani de la deces se plătește și un impozit de 1% aplicat la valoarea activului imobiliar.


Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ilegala din punctul meu de vedere roibu_nicoleta roibu_nicoleta in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire nicoletavaly nicoletavaly Buna seara, Am si o mare rugaminte la Dvs..sa ma ajutati si sa ma ,, luminati\'\' in ale dezbaterii mostenirii, ca, toti notarii ne-au indrugat verzi si ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)