avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Ma gasesc in fata unei situatii pe care nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Ma gasesc in fata unei situatii pe care nu stiu cum ...

Buna ziua!
Ma gasesc in fata unei situatii pe care nu stiu cum sa o abordez si as avea nevoie de putin ajutor in gasirea unei rezolvari.
In anul 2017, tatal meu a facut un imprumut de 10.000 lei la un CAR, avand si 2 giranti. Timp de 3 ani el a achitat o parte din acest imprumut, insa in luna mai 2020 a decedat. Eu am fost atunci la sediul CAR si am dus o copie de pe certif. de deces si mi s-a solicitat sa formulez o cerere prin care solicitam ca ajutorul de deces si fondul sa ramana in contul achitarii ratelor.
Dupa 1 an de zile, respectiv zilele trecute, am fost cautat de cei 2 giranti care mi-au adus la cunostinta faptul ca CAR-ul i-a notificat ca s-a hotarat rezilierea contractului de imprumut pentru restante la plata mai mari de 60 zile, si mi-au solicitat sprijinul in achitarea sumelor restante.
Nu inteleg de ce nu s-a reziliat contractul in momentul in care titularul a decedat sau dupa 60 de zile de neplata a ratelor si s-a asteptat inca 1 an, timp in care s-au acumulat restante mari.
Intrebarea mea este: se pot achita doar sumele restante la momentul decesului titularului?
Eu sunt de acord sa achit sumele restante la data decesului tatalui meu, insa nu si pe cele adunate de atunci pana acum, cand s-a hotarat CAR-ul sa rezilieze contractul.
Credeti ca pot avea sorti de izbanda cu aceasta solicitare a mea?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
tudo_19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:30, 12 Mai 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie studiat contractul semnat de tatal dvs. In principiu, la momentul decesului imprumutatului contractul inceteaza de drept. Cu toate acestea, datoriile tatalui dvs. pana la momentul decesului intra in masa succesorala si daca mostenitorii accepta succesiunea si devin obligati pentru pasivul succesoral. In ceea ce priveste rezilierea contractului la 60 de zile de neplata, trebuie analizate clauzele contractuale, rezilierea poate fi stipulata caun drept a imprutumtatorului iar nu ca o obligatie, de aceea nu au utilizat acest drept, convenindu-le sa se cumuleze sume mai mari de recuperat. Solicitati o consultanta juridica unui avocat care va poate indruma numai dupa studierea tuturor documentelor relevante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de ajutor reciproc, organizatie de intrajutorare sau de abuzuri din partea unor sefi car ? Vali Constantinescu Vali Constantinescu Sunt membru CAR intr-o institutie bugetara din Bucuresti. In acest moment am fond social 4312 RON si mai am de plata 3110 RON. Doresc sa ma retrag din CAR si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)
Succesiune in dezbatere MariaBalasa MariaBalasa Succesiunea este in dezbatere. Sunt trei mostenitori, se face dezbatere dupa ambii parinti. Unul a decedat acum 15 ani, celalalt anul trecut. Printre bunuri ... (vezi toată discuția)