avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am nevoie de ajutor legal, am fost un tată ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am nevoie de ajutor legal, am fost un tată în Concediu ...

Buna ziua, am nevoie de ajutor legal, am fost un tată în Concediu de creștere copil, la un an am reînceput munca cu stimulent de inserție , însă după ce a împlinit copilul meu doi ani , mai exact pe data de 15.08.2019 am renunțat la acel serviciu , angajandu-ma in alta parte pe data de 02.09.2019, problema este că în data de 10.05.2020 m-au făcut dator de tot stimulentul pe care mi l-au dat din data de 15.08.2019 până pe data de 10.07.2020 ( adică 7060 de lei) este legal , am vreo șansă în instanță în caz de doresc să mă apăr ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 12 Mai 2021
Dreptul la stimulentul de inserție încetează cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului și nici nu se află în concediul pentru creșterea copilului.

Prin urmare, in termen de 15 zile lucrătoare de la data incetarii c.i.m., trebuia sa anuntati in scris Primaria ca ati incetat c.i.m. , astfel nu se mai ajungea la aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil m2008 m2008 Stiu ca s-a tot discutat acest subiect, dar as avea nevoie de un raspuns punctual, daca se poate. Copilul este nascut pe data de 10.10.2013. Am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si stimulent de insertie Andreea112222 Andreea112222 Buna ziua, Daca solicit concediu fara plata in perioada cand beneficiez de stimulent de insertie, stimulentul se va plati la reinceperea activitatii? (vezi toată discuția)
Concediere dupa renuntarea la concediul de cresterea copilului Constantin Popovici Constantin Popovici In speta , niciunul dintre parinti nu doreste intrarea in concediul de cresterea copilului sau se reintoarce imediat la servici primind in schimb bonificatia ... (vezi toată discuția)