avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am o problema.. Dacă părinții mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am o problema.. Dacă părinții mei au în comun ...

Bună ziua. Am o problema.. Dacă părinții mei au în comun o casa, și tatăl meu a murit anul trecut și a rămas inn viata doar mama.. În termen de un an de la moartea tatălui, eu am făcut o declaratie de acceptare a mostenirii, fără sora mea (deși nu avem o relație buna).. Întrebarea mea este... Mama poate sa îmi cedeze partea ei și cea provenita din partea tatălui în favoarea mea? Și sora sa rămână cu partea care i se cuvine din partea tatălui?
Sau poate ma ajutați cu o alta metoda care ma poate avantaja... Pentru ca am investit foarte mulți bani în casa părinților și nu am apucat sa fac acte ca mi-a decedat tatăl...
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
Elizaa20, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:44, 14 Mai 2021
Numai dupa dezbaterea succesiunii dupa tata (si dupa intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara pe numele mamei si al mostenitoarelor, in functie de cotele detinute de fiecare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)
Succesiuni Rorra Rorra Buna seara.Tatal meu care in urma cu aproape un an a murit a mostenit impreuna cu sora lui averea parintilor adica o casa si in jur de 9 hectare de pamint ... (vezi toată discuția)
Mostenire crimea crimea In luna august a murit tatal meu , mama traieste mai am o sora suntem casatorite cu copii amndoua nu locuim cu mama niciuna Intrebarea ar fi daca mama poate sa ... (vezi toată discuția)