avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare la care ma nelamuresc toate autoritatile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare la care ma nelamuresc toate autoritatile

Salutare oameni buni, o simpla intrebare am pentru dumneavoastra, eu am adresa acasa la mama mea si noi nu ne intelegem prea bine, in sensul in care m-a dat afara pentru un om strain cu care isi face viata.
Momentan locuiesc singur cu chirie pentru ca nu pot avea acces la acea locuinta unde am crescut si unde am adresa din betin.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este aceasta:
Daca eu am adresa din buletin si sunt in spatiu luat acolo, am dreptul de a intra in locuinta cu, sau fara acordul ei ( adica al proprietarului ) ?
Unii politisti si avocati pe care i-am intrebat mi-au spus ca fiind proprietar are tot dreptul sa sunea politie si sa ma alunge pentru violare de domiciliu, iar alti oameni ai justitiei imi spui ca am tot drepul pana la o hotarare judecatoreasca de evacuare a imobilului.
Dumneavoastra ce credeti?
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:29, 16 Mai 2021
am tot drepul pana la o hotarare judecatoreasca de evacuare a imobilului.


Nu aveți dreptul să intrați cu forța doar pentru că aveți adresa de domiciliu acolo. În plus, locuiți deja în altă parte.
Ce ce v-au spus că poate chema poliția în caz că forțați intrarea au dreptate.
dvs ca aveti adresa in buletin, erati doar tolerat acolo, nu aveti vreun drept de proprietate. Dupa ce decedeaza mama, o veti mosteni daca mai aveti ce.
Daca nu ati fi plecat, daca erati in casa, da, mama avea nevoie de o hotarare de evacuare, insa dvs ati pleca deja, asa ca nu va puteti intoarce fara acordul proprietarului.
Probabil ca nu ati înțeles ce v-au explicat avocatii.Nu este ceva complicat pe plan juridic.
Faptul ca aveți domiciliul în acte nu va da dreptul.de a locui fara acordul proprietarului.
Daca nu ati fi parasit domiciliul era alta situație juridica dar aceasta nu va ajuta în cazul de fata.
Deci, este exclus sa puteți întra cu forța.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)
Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Când pot incepe partajul? Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare ... (vezi toată discuția)