avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Firma acreditata pentru Sonometrie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Firma acreditata pentru Sonometrie

Buna ziua,

Am facut o sesizare la DSP si la Mediu pentru zgomotul produs de un restaurant cu care ma invecinez.
Cei de la DSP mi-au spus ca au convenit de comun acord cu administratorul restaurantului ca acesta sa gasesca o firma care sa realizeze o sonometrie in 20 de zile lucratoare (deoarece DSP Brasov nu are mijloacele tehnice pentru asa ceva) si sa il contactez pe acesta din urma pentru a-mi exprima acordul sa se faca masuratorile si la mine in apartament.
Administartorul restaurantului mi-a zis ca nu a gasit nici o firma in Brasov acreditata de Ministerul Sanatatii care sa faca masuratori de zgomot (inclusiv cea indicata de DSP fiind ne-acreditata).

Cei de la Mediu mi-au transmis in sesizare ca au solicitat la randul lor un Buletin pentru masurarea nivelului de zgomot.

Suspectez o posibila tergiversare din partea celor de la restaurant , asa ca vreau sa gasesc eu o astfel de firma (acreditata fie de Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii sau Ministerul Mediului), exista liste undeva? Este posibil sa nu fie una in Brasov?

Eu am cautat si nu am gasit nici o resursa care sa indice in mod explicit firme acreditate pentru Masuratori de Sunet/Vibratii care sa fie din Brasov.


Multumesc.

P.S.: Nu stiu daca era mai indicat sa pornesc acest mesaj pe forumul de Securitate si Sanatate in Munca)
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Doldrums, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doldrums , utilizator 21:08, 16 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti pe site-ul Inspectiei muncii firme acreditate ca SEPP care pot avea in dotare sonometru si sa efectueze masuratori de zgomot si vibratii: [ link extern ]
Masuratorile trebuie efectuate in apartamentul dvs. la peretele comun.
O solutie poate fi sa antifonati peretele comun.
DSP daca a dispus restaurantului sa gaseasca o firma a stabilit si un termen. Pentru nerespectarea termenului, inspectorii DSP pot da amenzi contraventionale.
Va multumesc pentru raspunsul rapid.

De pe pagina indicata de dvs am ajuns pe pagina ITM Brasov [ link extern ]
(care este cea specifica judetului Brasov) insa de acolo nu stiu exact unde sa merg mai departe.

Am gasit o lista numita "Lista serviciilor externe de prevenire și protecție abilitate conform HG nr.1425/2006 cu modificările și completările ulterioare și Ordinului nr. 455 din 14 iunie 2010" ([ link extern ] ),
dar nu imi dau seama daca este exact lista cu firme acreditate SEPP la care va refereati dvs.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Doldrums, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti acest link
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In stanga, pe pagina ITM Brasov gasiti Lista Servicii externe de prevenire si protectie. Va trebui sa luati legatura cu respectivele firme si sa vedeti care efectueaza masuratori de zgomot si vibratii.
Va multumesc amandurora pentru ajutor!

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in bloc? gev gev Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului facut langa apartamentul nostru? Am sesizat DSP-ul si mi-au raspuns ca nu exista cadru legal. (vezi toată discuția)
Sonometre autorizate cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Locuiesc in Petrachioaia Ilfov si avem probleme cu zgomotele de la petreceri. Politia Romana mi-a explicat ca nu au sonometre autorizate cu care ... (vezi toată discuția)
Hota industriala montata pe peretele comun Doldrums Doldrums Buna ziua, Recent sub apartamentul meu s-a deschis, intr-un spatiu comercial, un restaurant. Acest restaurant are montata o hota industriala in tavan ... (vezi toată discuția)