avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea din partea mamei a murit acum o luna.Avea 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea din partea mamei a murit acum o luna.Avea 2 copii(pe ...

Bunica mea din partea mamei a murit acum o luna.Avea 2 copii(pe mama si unchiul meu).Mama a spus ca doar ea si el au dreptul la mostenire dar am vazut ca eu sunt tot ruda de gradul 1 si am si eu.Ma poate lamurii cineva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 16 Mai 2021
Doar copiii bunicii au dreptul la moștenire, în calitate de descendenți. Doar dacă mama dvs era decedată, dvs ați fi venit la moștenire prin reprezentare.
dvs sunteti ruda de gradul 1 cu mama dvs, iar cu bunica sunteti ruda de gradul 2. Mama dvs va inlatura de la mosteirea bunicii, ca mama dvs e copilul ei si numai ea si fratele ei , isi mostenesc mama.
Dvs o mosteniti pe mama daca si cand va fi cazul.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)