avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare apartament

buna ziua,
bunica mea are in proprietate un apartament pentru care vrea sa-mi faca contract de vanzare cumparare. intrebarea mea este daca pot face toate aceste acte la un avocat pentru ca la notar este destul de scump. daca se pot face toate aceste acte la avocat ele sunt perfect legale? nu vreau sa am probleme mai tarziu.
in asteptarea raspunsului dvs va multumesc anticipat
flori
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:06, 6 Ianuarie 2010
Daca apartamentul respectiv nu are cota parte indiviza de teren in proprietate , puteti face actele si la un avocat! Problema care se pune este opozabilitatea fata de terti, fiindca nu veti putea inscrie la cartea funciara acel contract! Deci actul dvs nu va fi opozabil fata de terti , respectiv fata de eventualii mostentitori ai bunicii!B-)
Sfatul meu este sa platiti mai mult dar sa faceti actele la un notar public!

Da,este posibila incheierea acestui contract si la un avocat.;)
Asa cum v-a spus si dl.Mihai,varianta incheierii acestui act la un notar este mai de preferat din motivele expuse mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
luiza2008, utilizator
multumesc mult pentru raspuns. mama este unic mostenitor si nu cred ca ar ataca acest contract chiar daca este facut la un avocat.
va multumesc mult
o zi excelenta
buna ziua!
dupa cum v-au spus si colegii puetei face acest contract si la un avocat.
Actul se va putea duce la cartea funciara si se va putea intabula dr de prop pe numele dvs.
Instrainarea imobilelor se face doar prin act autentic (adica prin contract de vanzare cumparare incheiat la notarul public). Actul incheiat la avocat are valoarea unui antecontract de vanzare cumparare.
Sfatul meu este sa facet actele la notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare se ataca in instanta? ECON ECON Buna ziua, Am un contract de vanzare cumparare incheiat la notar in anul 2005, in care bunicul meu mi-a vandut casa si terenul aferent constructiei, fara ... (vezi toată discuția)