avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu handicap, ...

O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu handicap, poate sa mosteneasca tot ce ii apartine persoanei cu handicap dupa decesul ei? Dar daca e pusa sub interdictie? Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: milikutza , utilizator 14:09, 17 Mai 2021
Nu v-ati facut inteleasa :)
sunteti ruda cu persoana cu handicap ? ce handicap are ? Are boala psihica ce ii afecteaza discernamantul ?
Tutorele nu poate mosteni in baza calitatii sale de tutore, ci doar daca e ruda cu decedata, daca o poate mosteni in baza gradului de rudenie.
Daca nu are rude si nu e intreaga la cap ca sa va faca un testement, mostenirea ei o va culege statul.
Sunt nepoata ei, mama mea este sora ei, nu a fost casatorita, nu are copii, eu am grija de ea de 5 ani. Este intr-un camin de batrani de 4 ani, Din pensia ei + inca 1300 lei din banii mei achitam c/v taxa camin, are handicap psihic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Tutore? elena1990 elena1990 1. Sunt mama unei persoane in varsta de 19 ani cu handicap grav inca din primii ani de viata ( fara discernamant ). Are insotitor permanent. E necesar sa ... (vezi toată discuția)
Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)