avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor la notar

Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul unui divort cu copii minori la notar. Dupa ce s-a depus dosarul la notar, ce perioada trece pana se acorda divortul? Notarul da un document prin care se specifica timpul pana la finalizare? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
ilknur_sem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:53, 18 Mai 2021
După depunerea actelor, notarul acordă termen pentru finalizarea divorțului de o lună de zile. În acest interval de timp, având în vedere că din căsătorie a rezultat un copil, se va face o anchetă socială la locuința soților.
Termenul poate fi și mai lung de o luna, în funcție de cum este acesta dat notarului.fix la termen trebuie sa va prezentați și veți semna conventia de divort care este o convenție ce conține și custodia, dr.de vizitare etc. ,pensia alimentara.in general ea este negociata de cele mai multe ori prin avocati pt a se evita ulterioare neplăceri.copilul va fi audiat de notar dacă are peste 10 ani
Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Dar notarul da o hartie la mana prin care specifica termenul de finalizare a divortului propriu-zis? Sau totul depinde de ancheta sociala?
Multumesc pentru raspuns.

Antoanela Geaman a scris:

Termenul poate fi și mai lung de o luna, în funcție de cum este acesta dat notarului.fix la termen trebuie sa va prezentați și veți semna conventia de divort care este o convenție ce conține și custodia, dr.de vizitare etc. ,pensia alimentara.in general ea este negociata de cele mai multe ori prin avocati pt a se evita ulterioare neplăceri.copilul va fi audiat de notar dacă are peste 10 ani

După depunerea actelor, notarul stabilește un termen clar, care poate să fie prelungit doar în cazuri justificate. De obicei, termenul nu se prelungește, deoarece în cele aprox 30 de zile se pot rezolva toate aspectele necesare, inclusiv ancheta socială.
După finalizarea divorțului, veți primi un certificat de divorț și acordul parentar semnat de către ambii părinți, acord în care se prevăd aspectele referitoare la autoritatea părintească, locuința copilului, pensia de întreținere și programul de legături personale al părintelui nerezident cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord NonaFurnica NonaFurnica Conditii generale pentru divortul la notar cand exista un copil minor (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere stabilire domiciliu minor roxanazima roxanazima Buna ziua,am incheiat un contract de mediere,ca subiect stabilirea domiciliului a unui minor,ulterior sa depus la tribunal un dosar,( sa dat un termen dar sa ... (vezi toată discuția)