avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general A avut cineva control tematic pe diurna externa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

A avut cineva control tematic pe diurna externa?

Buna ziua , a avut cineva control tematic pe diurna externa?

A avut cineva cazuri in care a fost reincadrata diurna la venituri salariale?

Am doua firme de transport , una face transport extern si plateste diurna 87 de eur /zi , si soferul este saptamanal acasa in week-end , si cealalta face comunitate , si soferul vine acasa 2 saptamani tot la 3 luni . diurna 50 euro/zi .
Plafonul diurnei nu se depaseste .
Ati avut cazuri de reincadrare a diurnei ?

Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: doina-marieta , utilizator 19:20, 1 Decembrie 2021
Buna ziua
Cum s-a solutionat situatia dvs?
In cazul transportatorilor situatia nu este asa de simpla precum in cazul celorlalte domenii de activitate. Avem aici situatii de salariati mobili, salariati delegati si situatii de salariati detasati transnational.
Aproape in toate situatiile ANAF-ul recalifica "diurna" (indemnizatia de delegare/detasare transnationala) in salarii nete. Chiar si atunci cand nu este cazul.
In instanta contribuabilii au castigat unele procese pe care ar fi trebuit sa le piarda sau au pierdut unele pe care ar fi trebuit sa le castige ceea ce denota faptul ca inca exista multe "necunoscute" in acest domeniu.
Buna ziua ,

Nu ni s-a reincadrat diurna , deoarece am putut face dovada ca nu se face comunitate , si ca in fiecare saptamana soferii se intorc in romania . Au fost interesati sa vada daca alimenteaza cu combustibil pe teritoriul Romaniei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare zilelor de weekend din delegatii Lagherta Lagherta Situatia unei delegatii de 4 saptamani si 3 zile: a) s-a deconatat drumul dus, si intors dupa 4 saptamani si 3 zile, si o diurna doar pe zilele lucratoare ... (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)
Detasare transnationala (transfrontaliera) Florin Cioca Florin Cioca Detasarea transnationala (conform Parlam European) sau transfrontaliera (conf Comisiei Europene) este o institutie juridica in continua schimbare. Dupa ... (vezi toată discuția)