avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Bună seara! Soțul meu a fost dat în judecata pt evaziune fiscala cu prejudiciul de 2 miliarde la ANAF. am văzut ca este lege data dacă plătește integral prejudiciu este posibil sa nu mai facă pușcărie ci doar o amenda + 20 % din valoare prejudiciului . Este valabil și în căzul lui? În condițiile în care încă nu l au condamnat, doar știe încadrarea și a făcut recurs. În următoarele luni o sa în condamne. El a mai depus pana acum 20 % din prejudiciu fiind îndrumat de avocatul lui și acum vrem sa depundem toți bani. Fapta lui este din 2012. Legea data acum un an sau doi este valabila și în cazul lui? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Cornelia1123, utilizator
Trebuie procedat in conditiile legii.
Sa mearga un avocat urgent la.dosar ca sa vada exact încadrarea juridica exacta a faptelor și probele.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca legea noua este favorabila, se aplica si sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu platit florinel114 florinel114 Buna ziua,intr-un dosar de evaziune s-a stabilit prejudiciu 110000 lei deci sub 50000 euro,fapta este incadrata dupa vechiul cod penaPrejudiciul este platit ... (vezi toată discuția)
Penal luise luise buna va rog sa ma lamuriti cu o problema prietena mea este acuzata de inselaciune art 215 aliniat 1,2,3 cod penal cu aplicare art 41 alin 2 cod penalsi art 9 ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs la inalta curte de casatie si justitie popovici74 popovici74 Buna ziua.Fiul meu a primit o condamnare de 4 luni pt infractiuni de evaziune fiscala(art6 din legea 241/2005),i s-a revocat suspendarea conditionata a unei ... (vezi toată discuția)