Referitor la inregistrarea numirii domnului X in functia de Secretar General la Judecatoria sector 3, in Registrul asociatiilor si fundatiilor, situatia este urmatoarea:
Am depus la dosar Proces verbal si Hotararea de Consiliu Director, ambele autentificate la notar (dupa multe modificari facute pentru ca asa au cerut de la judecatorie).
Cand am fost in data de 11.12 2009 dupa Hotararea Judecatoriei Sector 3, judecatorul delegat mi-a acordat termen pe data de 15.01.2010, pentru a completa dosarul deja existent cu o Hotarare Adunarii Generale a Asociatilor prin care s-a decis si aprobat numirea Secretarului General. Acest lucru pentru ca, potrivit prevederilor Ordonantei 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, la art. 24: "Consiliul Director asigura punerea in aplicare a Hotararilor Adunarii Generale", iar potrivit art 21. "Adunarea generala este organul de conducere".
Prin urmare Judecatoria sector 3 nu va dispune inregistrarea modificarii fara aceasta Hotarare AGA, care va trebui depusa, chiar daca in Statutul Camerei se specifica la art. 15 ca Secretarul General este numit de Consiliul Director. Adunarea Generala este organul de conducere al asociatiei, si potrivit legii aproba,decide, hotaraste. Precizez ca Ordonanta 26 privind asociatiile si fundatiile este in vigoare din anul 2000 , pe cand Statutul este fondat in 1994, deci se supune unei alte legi.
In acest caz, sunt obligatorii prevederile actului normativ.(Ordonanta 26/2000).
Majoritatea Hotararilor Judecatoresti privind inscrierea modificarilor in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor Sector 3, au fost emise in perioada 2003-2008, in baza Proceselor verbale sau Hotarari emise de Adunarea Generala.
La termenul din 15.01.2010 ma voi prezenta la Judecatoria Sector 3, avand toate Hotararile Adunarii Generale de care am spus mai sus, cu privire la CCIpR si Statutul.
Va trebui actualizat Statutul in baza Ordonantei, pentru ca la urmatoarele inregistrari ale modificarilor care vor fi, ne vom afla in aceeasi situatie.
Prin urmare, pana la intrunirea noii Adunari Generale mai sunt cateva luni. Ce ma indrumati sa fac ?? Sa merg cu statutul la urmatorul termen si cu o adresa in care sa fac precizarea ca "Consiliul Director numeste Secretarul General? "
Am citit bine OG 26/2000 dar Statutul respectiv nu se pupa cu Ordonanta...
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:31, 6 Ianuarie 2010