avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de interese - angajat la privat, daca este la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de interese - angajat la privat, daca este la pensie?

Buna ziua,

Socrul meu a iesit la pensie acum o luna de zile, lucrand pe un post de conducere in mediul de stat. Acum doreste sa se angajeze in mediul privat, insa i s-a spus ca timp de 6 luni nu are voie, fiind in conflict de interese. Mentionez ca firma la care doreste sa se angajeze, presteaza servicii pentru Statul Roman.
Va rog, puteti sa ma ajutati cu o lamurire? Este legal sa se angajeze in acest moment? Sau trebuie sa astepte 6 luni, dupa cum am auzit?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
Ilona Bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 23 Mai 2021
Nu exista text de lege care sa mentioneze o astfel de interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc / concediere bazata pe conflict de interese ??? violetacostea violetacostea Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : pe 7 iulie anul curent trebuie sa ma intorc din CCC ( 1 an si 11 luni conf legii in vigoare) . ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si contract de agent/mandat cu aceeeasi entitate juridica? gamalie gamalie Cazul unui broker de asigurare Este posibil ca aceeasi persoana sa fie si angajat si agent-PFA la acelasi broker? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Executare silita fata de firma angajatoare mariams70 mariams70 Buna, In urma cu o luna am castigat in instanta un litigiu de munca pe care vreau sa-l pun in executate silita deaorece firma la care sunt ... (vezi toată discuția)