avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Pentru o creanta de 12.000 de lei , in conditiile in care debitorul este pensionar , creditorul se poate indrepta impotriva imobilului acestuia sau pune poprire pe pensie ? ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 23 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează dacă este pensionar sau nu.
acest răspuns util
da, se poate indrepta asupra imobilului fiimnd o datorie mai mare de 10 mii de lei.
La concret : mama mea a inchiriat un apartament ina nul 2005 . Acum familia respectiva nu mai locuieste acolo din anul 2014 . Ieri a gasit la cutia postala o " somatie mobiliara " adresata acelei persoane . Mama a facut un e mail catre acel domn executor si l-a anuntat faptul ca persoana nu mai este acolo de atatia ani cu toate ca pe adresa respectiva scrie " revenire " dar la noi nu a mai venit nimic . Nu stiu ce " revenire " este aceasta . Eu stiu unde se afla persoana si l-am anuntat . In buletin are tot adresa de la mama . Daca nu mai locuieste la mama mea din anul 2014 , se considera ca a fost informat ? Oricum in adresa respectiva se mentioneaza faptul ca ac fi vorba de o datorie la brd de 12000 de lei din anul 2004 dar acel om nu a mai primit nimic in acest sens si nu are nici o hotarare judecaoreasca , ceva . Nu a primit nimic nici cand locuia la mama din 2004 de cand ar fi datoria si pana in 2014 . Singura " somatie " este aceasta de ieri . Si il cred este o familie serioasa . In alta ordine de idei . Familia aceasta are o proprietate in alta localitate . Acest executor din Bucuresti poate actiona in alt judet ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
Pompilui Avram, utilizator
acest răspuns util
daca are buletin la mama, da a fost informat. e treaba lui, culpa persoanei ca nu si-a actualizat datele.
persoana nu are decat sa faca contestatie la executare si sa invoce prescriptia, pare ca s-a implinit.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Domnule ! Acest domn pe care il cauta executorul este pensionar . De ce nu ii pune poprire pe pensie si tot trimite adrese la mama mea si o terorizeaza cu chestia asta ? Nu poate pune poprire ?

Alte discuții în legătură

Executare silita fara instiintare Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, In luna ianuarie a anului 2012 am circulat pe A1 si dupa 5 luni si jumatate am primit o amenda de la Drumuri pt. lipsa rovinieta (desi aveam ... (vezi toată discuția)
Executare silita rude ale debitorului cosmin311 cosmin311 Fratele meu a facut mai demult un credit in banca cu buletinul cum era inainte si si-a luat doua telefoane.De cand a luat telefoanele pana acum nu a platit ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu un escroc Sparda777 Sparda777 In iarna 2014, un agent provident care tot venea la noi pe palier la vecini, a intrat in vorba cu maicamea s-au imprietenit, si la cateva luni, a venit ... (vezi toată discuția)