avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord judecatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord judecatorie

Buna ziua,
daca sotia a intentat divort exclusiv din vina mea eu am facut cerere reconventionala cerand divort exclusiv din vina ei, putem la primul temen sa divortam de comun acord, daca amandoi vrem acest lucru, deci fara vina cuiva? Putem stabili tot in acest proces de comun acord custodia comuna a minorului+programul de vizita iar aceste lucruri au valoare juridica la fel cum era daca se pronunta judecatorul dupa un divort mai lung? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:02, 24 Mai 2021
Nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema!
puteti sa divortati prin acord la termen, se divorteaza la primul termen, un acord presupune sa va puneti de acord in toate privintele si in ce priveste copilul
..inteleg si ce se stabilete acolo legat de vizite e juridic, adica nu mai trebuie sa o dau din nou in judecata daca nu respecta zilele cand trebuie sa fie la mine copilul? Multumesc.
Avocatii dvs. trebuie sa va redacteze o tranzacție care va cuprinde toate aspectele, inclusiv dreptul Dvs. de vizitare, pe care o veți semna personal în fata instantei iar aceasta , în baza tranzactiei va pronunța o hotărâre de experient.asa puteti inchide procesul.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
Antoanela Geaman, Avocat
adica nu mai trebuie sa o dau din nou in judecata daca nu respecta zilele cand trebuie sa fie la mine copilul?


nu o mai dati in judecata, veti apela la executor daca nu respecta hotararea.
asa ati fi procedat oricum si daac nu era prin acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)