avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv. Sunt interesat intr-o ...

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv. Sunt interesat intr-o speta in care s+a solicitat exercitarea autoritatii exclusiv de catre unul dintre parinti ce institutie a statului este indreptatita sa faca ancheta psihosociala? Instanta a dispus ca ancheta sa fie facuta de catre autoritatea tutelara insa conf. art. 508 cod civil ancheta trebuie facuta de catre Protectia copilului.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:55, 24 Mai 2021
Autoritatea tutelara nu are atribuții de a efectua enchete psihosociale ci DGASPC-ul de la domiciliul minorului.Raport de expertiza poate face doar un expert aitorizat în acest sens.avocatul dvs.ar trebui sa cunoască aceste aspecte și sa le invedereze instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drepturi din cauza lipsei de interes fata de copil AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Cum pot sa-l decad pe tatal copilului din drepturile parintesti pentru ca de cand sa nascut copilul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)