avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua, Există riscul respingerii cererii mele ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua, Există riscul respingerii cererii mele într-un ...

Bună ziua,

Există riscul respingerii cererii mele într-un dosar civil, unde mă reprezint singur, pe motivul neprezentării --urmează să solicit judecarea cauzei în absență, având în vedere că citația primită specifică posibilitatea depunerii unui înscris, în caz de neprezentare.

Cu mulțumiri pentru clarificare,

NM
Cel mai recent răspuns: Marin266 , utilizator 16:43, 25 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Dacă solicitați ca judecarea cererii să se realizeze în lipsă, atunci nu trebuie să vă faceți griji. Dacă nu veți solicita acest lucru, va fi suspendată cauza în situația în care nu se prezintă nici cealaltă parte (și nu a făcut cerere de judecare în lipsă), iar nu respinsă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează că va prezentati sau nu(data ati solicitat dvs sau partea adversă judecarea în lipsa) conteaza daca ati formulat corect cererea,a fost motivată în fapt si in drept, ati propus probe pt dovedirea celor solicitate etc.Prin filmele americane se spune , ,,cel care se reprezinta singur are angajat un avocat slab"dar la noi nu conteaza ,primează alte aspecte pt justitiabili..
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu ne dorim suspendarea judecății, ci soluționarea ei eficientă (inclusiv prin delegarea deliberării instanței, fără susținerea cererii în prezență).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei neprezentari utiliyator utiliyator Buna dimineata! Se poate renunta la divort prin neprezentarea partii reclamante de 3 ori consecutiv( pentru a evita drumul la tribunal) ? Ca parte ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la proces a uneia din parti AFRODYTA AFRODYTA Va rog , as dori sa-mi spuneti care este reglementarea in privinta neprezentarii la un proces ( in afara celui de divort!) a partii reclamate! Mai bine spus, ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru lipsa partii AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! La primul termen s-a suspendat cauza pentru lipsa partii, iar termenul pentru verificarea masurii supsendarii este in luna noiembrie. Ce pot face ... (vezi toată discuția)