avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantii telefoane mobile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantii telefoane mobile

am un tel. mobil aflat inca in garantie si sa stricat. lam dus la reparat in 5 zile mau sunat sal iau. lam luat si dupa 4 zile lam dus din nou la reparat. dupa 7 zile mam dus si lam luat. sa stricat din nou dupa 2 saptamani din nou. lam intrebat daca o tinem asa pana iese tel. din garantie si el a raspuns si ce sa fac. ce ar trebui sa fac in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: CRISTIANA GANEA , Consilier juridic 16:38, 6 Ianuarie 2010
Buna ziua.

Ceea ce va intereseaza pe dvs este legea garantiilor - 449/2008.

In aceasta se stipuleaza:
- in cazul lipsei de conformitate, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
Masura reparatorie va fi considerata disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare - valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate, importanta lipsei de conformitate.

De asemenea, vanzatorul trebuie sa va prelungeasca perioada de garantie cu timpul in care nu ati putut folosi produsul.

Avand in vedere ca produsul dvs s-a stricat succesiv, puteti sa va adresati vanzatorului cu cererea de a vi se inlocui produsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)
Storcator in garantie defect, reparat de 2 ori sacko sacko In 10.09.2014 am achizitionat un storcator Moulinex pentru legume si fructe, pt. mine a fost esential sa stoarca legume zilnic, min. cca.1-1,5 litru / zi ... (vezi toată discuția)
Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)