avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... autoturism de lux cu probleme
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

autoturism de lux cu probleme

salut!va rog sa-mi raspundeti si mie intr-o speta!
vreau sa cumpar o masina care dupa cateva luni de la achizitionare(a cumparat-o inscrisa),a fost declarata furata in alta tara.politia a facut cercetarile,au vazut ca el a fost de buna credinta,si i-a dat un nou talon si au pus mentiunile si pe carte si pe talon,DECLARATA FURATA DIN...
Are drept de instrainare doar ca,eu,trebuie sa iau la cunostinta faptul ca ,nu poate iesi cu ea din Rom.
intrebarea mea este?
dak si eu voi fi de buna credinta,voi avea un talon si o carte cu numele meu,va mai putea cineva sa vina sa mi- o revendice?adik,sa-mi ia masina din fata blocului?dak a avut cativa propietari?dak era, o faceau pana acum ca a trecut 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:30, 6 Ianuarie 2010
Conform legislatiei romane, un bun furat poate fi recuperat din orice maini, neavind relevanta existenta sau inexistenta bunei-credinte a cumparatorului.
Prin urmare, masina dvs., daca a fost furata va va fi confiscata spre a fi redata proprietarului de drept, iar actul initial de vanzare cumparare se va anula, dvs. avind numai dreptul de a actiona in instanta pe cel ce v-a vandut masina, pentru a va restitui suma platita.
Va sfatuiesc deci sa nu cumparati o asemenea masina in Romania. Legislatiile anglo-saxone (germana, engleza, americana etc.) au anumite prevederi diferite referitoare la cumparatorii de buna credinta ai unor astfel de bunuri. Dar legislatia romana nu!
va multumesc.a fost declarata furata,nu a fost furata!!
politia a facut cercetari si a fost o retea intreaga.de un an si jumatate a fost declarata furata si i-a prins pe infractori.
Orice bun furat,conform legii,este confiscat si restituit pagubasului.
Orice furt ,indiferent unde se petrece furtul,are la baza o reclamatie,deci cel putin logic,nu poate fi ceva declarat ca fiind sustras,fara sa fie sustras.
Poate fi vorba doar despre o greseala si nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furata oana-26 oana-26 In urma cu 2 luni am cumparat o masina adusa din Ungaria si inmatriculata in Romania. Am inmatriculat o si pe numele meu, iar dupa o luna am fost contactat de ... (vezi toată discuția)
Confiscare ContSters88252 ContSters88252 acum 2 ani mi-a fost retinut autoturismul in urma unei sesizari din partea unei persoane binevoitoare... am fost acuzat cum ca ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care am cumparat o masina furata? george_26 george_26 In luna ianuarie 2009 am cumparat un autoturism ce este inmatriculat pe Ungaria.dupa o saptamana am mers la politie sa verific masina daca e furata, si am ... (vezi toată discuția)