avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Care sunt pasii pentru desfiintarea unor asociatii (4) ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Care sunt pasii pentru desfiintarea unor asociatii (4) nonprofit ...

Care sunt pasii pentru desfiintarea unor asociatii (4) nonprofit infiintate in 1998 fara nici o activitate iar in anul 2013 persoana care le-a infiintat a decedat iar sotia sa nu stie ce trebuie sa faca pentru desfiintare si cat costa aceasta.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:21, 4 Iunie 2021
Asociația poate să fie dizolvată. În funcție de situație, asociația se poate dizolva de drept, prin hotărâre judecătorească sau prin hotărârea asociaților. După dizolvare, asociația va fi lichidată.
Cunoașteți date despre ceilalți asociați ?
Da cunosc date despre ceilalti asociati .Asociatia a fost infiintata dar nu a functionat ,presedintele a decedat iar bilantul 0 (zero) a fost depus in fiecare an .
asociatii care sunt in viata trebuie sa tina sedinta de AG ( asa cum au tinut in fiecare an ca sa aprobe bilantul, ca fara hotararea AG nu puteau depune bilantul- daca nu a depus cineva in fals... ) si adopta decizia de dizolvare a asociatiei, numesc lichidatorii si nominalizeaza ONG caruia ar trebui sa i se doneze eventualul activ patrimonial net ramas ( desi inteleg ca e sigur ca NU va ramane nimic). Trebuie intai gasit un lichidator si convenit onorariul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

desfiintarea unei asociatii nonprofit? jean59 jean59 Unde merg pentru desfiintarea unei asociatii nonprofit ,fara activitate de ani de zile si ce acte trebuie sa am . (vezi toată discuția)
Contestare decizii ong noriszah noriszah Intr-un ONG acum 4 ani s-au luat decizii semnate si stampilate privind cheltuirea unor bani. Sunt referate semnate si aprobate de cei trei asociati pentru ... (vezi toată discuția)
Desființare ong(asociație) RML RML Bună ziua, vă rog să-mi spuneți care este procedura cea mai rapidă de a desființa o asociație(ONG); sîntem trei membri fondatori, eu sînt președinte, ... (vezi toată discuția)