avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Reducerea programului pentru gravide
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Reducerea programului pentru gravide

Buna ziua , sotia este gravida in luna a 4 , si a cerut reducerea programului de lucru la 6 ore la recomandarea medicului specialist.
A facut cerere , a anexat tot ce trebuia si a primit raspuns ca abia peste 15 zile se reduce programul de munca .
Este normal asa ceva ?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
aftenev, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:10, 27 Mai 2021
Recomandarea medicului specialist se depune la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de servicii medicale. Recomandarea medicului de medicina muncii este obligatorie pentru angajator.
Pot exista situatii in care reducerea efectiva a programului de lucru sa nu poata fi facuta imediat.
Multumesc frumos de raspuns , dar mai am o nelamurire, medicina muncii analizeaza conditiile de la locul de munca , nu si evolutia sarcinii sau a gravidei . In acest caz daca medicul specialist a recomandat reducerea programului fiind o sarcina cu risc , acel medic de la medicina muncii poate sa conteste decizia medicului specialist.
Multumesc
In cazul unei recomandari, medicul de medicina muncii analizeaza aceste recomandari ale medicului specialist ginecolog in functie de riscurile existente la locul de munca.
Daca medicul specialist ginecolog considera ca exista un risc pentru mama si fat, nu face recomandari pentru reducere program de lucru ci emite concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program gravide pie paulina pie paulina Buna ziua.insarcinata in 16 sapt.am prezentat angajatorului adv de la ginecolog si medic familie in care e specificat risc dr sarcina pt reducere program.cu ... (vezi toată discuția)
Refuz din partea medicinei muncii de a acorda reducere de program gravidei iulianalitoi iulianalitoi Buna ziua, As dori sa stiu daca are acest drept cei de la medicina muncii de a refuza reducerea de program data de medicul ginecolog respectiv de familie pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)