avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj și abandon de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj și abandon de familie

Bună seara
Dacă unul dintre soți paraseste domiciliul și renunță la tutela copiilor, la partaj va avea aceleași drepturi adică 1/2 din proprietate? Soțul, cel care a rămas în tara sa îngrijească copiii a decedat în urma cu 3 ani, divorțul dintre soți a intervenit cu 5 ani înainte iar în urma lui, el a făcut unele îmbunătățiri la locuință fără a contribui și fosta soție. În cazul acesta cum se face succesiunea după decedat? Bănuiesc ca prima data trebuie făcut partajul între soți dar cum se împarte dacă exista o fosta soție și 3 copii legitimi (toți majori acum)? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 27 Mai 2021
da, jumatate din casa ii apartine de drept, nu coteaza ca a plecat.
Jumatate, se va imparti egal intre copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire fosta sotie, dupa decesul sotului Elena Georgescu Elena Georgescu Bună Ziua ! Ce drept de moștenire are o persoană aflată în următoarea situație? A divorțat de soț în urmă cu 22 de ani. În timpul căsătoriei au ... (vezi toată discuția)
Drepturi limac limac Oruda a divortat de sotul ei acum 2 ani : nu au facut mpartirea bunurilor pe cale amiabila pentru ca nu s-au inteles si in plus nu a dispus de bani suficienti ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea? padri padri In urma decesului tatalui meu urmeaza sa se faca succesiunea averii imobiliare ramase,avere ce consta intr-un apartament de 80mp. Familia este compusa din ... (vezi toată discuția)