Recunoasterea paternitatii din afara casatoriei Buna ziua ! Trec printr-o situatie , care am inteles ca are rezolvare , recunoasterea paternitatii din afara casatoriei . Cu tatal copilului m-am certat , iar pentru el copilul a devenit un dubiu . Am ales sa-i dau pace pana dupa ce nasc , iar mai apoi sa merg in instanta cu probe , dovezi din timpul conceptiei , inclusiv sa facem testul de paternitate ... sa imi cer drepturile si sa-i plateasca pensia alimentara .
Tatal , poate refuza chemarea in instanta si tot ce tine de recunoastere ? Ce se intampla daca nu se prezinta si nu ajungem la o intelegere ( sau daca e plecat din tara ) ?
Multumesc mult pentru viitoarele raspunsuri .
Nu stiu daca merita efortul doar pt o pensie incerta.
Daca vrea sa il recunoasca de bunavoie, da o declaratie la starea civila sau notar.
daca nu vrea sa i recunoasca, dvs il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii si mai departe, nu mai depinde de ce vrea el.
Chiar si tata fiind, nu aveti garantia ca va fi tata cu adevart sau ca va plati pensie. Sigur ca teoria suna bine, il puteti executa silit, ii puteti face plageri penale... il puteti urmari is in strainatate. In realitate e f greu daca nu are venituri la vedere.