avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Trec printr-o situatie , care am inteles ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Trec printr-o situatie , care am inteles ca are rezolvare ...

Recunoasterea paternitatii din afara casatoriei Buna ziua ! Trec printr-o situatie , care am inteles ca are rezolvare , recunoasterea paternitatii din afara casatoriei . Cu tatal copilului m-am certat , iar pentru el copilul a devenit un dubiu . Am ales sa-i dau pace pana dupa ce nasc , iar mai apoi sa merg in instanta cu probe , dovezi din timpul conceptiei , inclusiv sa facem testul de paternitate ... sa imi cer drepturile si sa-i plateasca pensia alimentara .
Tatal , poate refuza chemarea in instanta si tot ce tine de recunoastere ? Ce se intampla daca nu se prezinta si nu ajungem la o intelegere ( sau daca e plecat din tara ) ?
Multumesc mult pentru viitoarele raspunsuri .
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2021
Ioanamurariu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:22, 29 Mai 2021
Nu stiu daca merita efortul doar pt o pensie incerta.
Daca vrea sa il recunoasca de bunavoie, da o declaratie la starea civila sau notar.
daca nu vrea sa i recunoasca, dvs il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii si mai departe, nu mai depinde de ce vrea el.
Chiar si tata fiind, nu aveti garantia ca va fi tata cu adevart sau ca va plati pensie. Sigur ca teoria suna bine, il puteti executa silit, ii puteti face plageri penale... il puteti urmari is in strainatate. In realitate e f greu daca nu are venituri la vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa il fac sa imi plateasca pensie alimentara? monyk_dulkik monyk_dulkik Cum as putea sa il fac pe fostul meu iubit care ma lasat insarcinata si ma parasit,sa plateasca pensie alimentara?Totul sa petrecut in spania,dupa care el a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara klaudiadenisa klaudiadenisa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oam o mar problema is gravida in 8 luni cu un german eu trebuie sa nasc in romania deoarece statul german nu vrea sa mi faca asigurare sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)