avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot lua banii oferiti pentru expropiere daca am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot lua banii oferiti pentru expropiere daca am deschis proces ...

De 4 ani ma judec in numele mamei recent decedata iar saptamana trecuta nu a venit avocatul meu si m-a trimis pe mine sa depun cateva acte, iar la terminarea sedinteti, avocatul partii adverse, vazandu-ma in doliu, m-a intrebat de ce nu am ridicat pana acum suma oferita care nu-mi crea nicio obligatie in proces, respectiv de a accepta valoarea, si anularea procesului., cum am inteles de la avocatul meu. A spus ca este o suma garantata si pot primi sau nu diferenta daca se ofera de Instanta la sfarsit. Eu sunt cu succesiunea deschisa, titular fiind mama si imi trebuie o trimitere legala sa ii prezint Notarului ca sa imi poate face succesiunea pe suma oferita de expropriator, sa nu mai astept inca poate trei ani, fiind doar la prima instanta si cine stie cat mai dureaza procesul. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
biulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: biulian , utilizator 10:40, 1 Iunie 2021
avocatul partii adverse, vazandu-ma in doliu, m-a intrebat de ce nu am ridicat pana acum suma oferita care nu-mi crea nicio obligatie in proces, respectiv de a accepta valoarea, si anularea procesului., cum am inteles de la avocatul meu.


de aia se cheama avocatul partii adverse, ca reprezinta interesele celeilalte parti.
Dvs va ascultati avocatul dvs pe care il si platiti.
ganditi=va logic, de ce v-ar oferi acum o suma, pe care ar putea sa o dea peste 3 ani, daca si asa ati putea obtine o suma mai mare ?
Acceptarea unei oferte inseamna stingerea litigiului, avantajul fiind pt dvs ca nu va mai lubgiti in procese, ci ati beneficia de bani acum, desi ar fi vb de o suma mult mai mica. Aceeasi suma poate fi si peste ani daca nu castigati cat ati cerut.
chemati un evaluator si vedeti cat va ofera ei fata de cat ar face.

Vb cu avocatul dvs pana sa luati o hotarare si spuneti-i si despre ce v-a zis avocatul acela.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Nu acest raspuns il asteptam. Eu nu pot oricum ridica banii pentru ca notara nu stie sau nu vrea sa imi faca succesiunea pe acest litigiu decat la terminare procesului care mai poate dura si 3 ani si avocatul meu spune ca nu pot continua/termina daca nu sunt mostenitor legal. Problema este ca am citit aici pe forum raspunsuri anterioare in care se confirma sfatul partii adverse ca pot ridica suma fara riscul de a nu putea continua procesul. Am inteles ca acesasta modificare a fost facuta de legiuitor prin 2018, notara mea este in pragul pensiei si probabil nu s-a intalnit recent cu aceasta problema si asi dori sa aflu legea care a facut aceasta modificare, care repet, am gasit-o pe forum confirmata de avocati.
Nici nu stiam ca asteptati un raspuns ca nu ati pus nicio intrebare, am crezut ca ne impartasiti o situatie si v-am dat un sfat, sa vb si cu avocatul dvs.
"si imi trebuie o trimitere legala sa ii prezint Notarului ca sa imi poate face succesiunea pe suma oferita de expropriator, sa nu mai astept inca poate trei ani, fiind doar la prima instanta si cine stie cat mai dureaza procesul. Mulțumesc!"

Aceasta a fost intrebarea, eu oricum va multumesc pentru buna intentie, dar daca raspunsul nu era la intrebarea mea ce voiati sa raspund va rog? Am repetat intrebarea mai clar in speranta ca voi primi raspunsul calificat. Avocatul din pacate lipseste 3 saptamani si nu poate fi contactat.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
biulian, utilizator
Schimbați avocatul sau consultati unul care sa studieze cazul.nu vad de ce nu se poate merge pe certificat de calitate de moștenitor.oricum și creanțele pot fi moștenite..

Alte discuții în legătură

Despagubire pentru expropriere cristian66 cristian66 Conform legii exproprierii,expropriatorul are dreptul sa preia bunul expropriat imediat ce a consemnat suma evaluata intr-un cont al expropriatului.Daca ... (vezi toată discuția)
Stabilire succesiune casa in vederea vanzarii Brigid Brigid Bun gasit. Suntem pe cale sa cumparam o casuta la tara. Proprietara este vaduva, sotul avea copii din casatoria anterioara. Nu a fost facuta succesiunea dar ... (vezi toată discuția)
Acceptare mostenire CeckPointCharlie CeckPointCharlie Buna ziua. Desi nu au trecut 6 luni de la decesul tatalui meu, am fost citat sa ma prezint peste o luna la un birou notarial sa accept succesiunea. Domiciliul ... (vezi toată discuția)