avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari

Buna ziua ! am si eu niste nelamuriri si as fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva.Tatal meu are o proprietate cu inca cineva.(x). Tatal ,meu detine 4 din 6 cu acte pe numele lui, iar x 2 din 6 mostenire de tatal sau care este moarta. x nu are succesiune, neavand acte pe acele 2 parti. tatal meu vrea sa-mi vanda mie partea lui.eu nu ma pot apuca de construit, sa nu am surprize mai tarziu.Ce pot sa fac eu sa fiu proprietar si pe cele 2 parti ?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Brancu , utilizator 18:11, 7 Ianuarie 2010
4/6? 2/6? Nu acestea sunt cotele parti din dreptul de proprietate.Va poate instraina , chiar fara acordul celuilalt coerede , aceasta cota parte.Si veti construi respectand limitele acesteia.(existand cadastru si intabulare)
Sau , fara a exista buna invoiala a celuilalt copartas , poate sista in instanta, indiviziunea, imbracand forma impartelii prin atribuire, cu obligatia de despagubire catre X, concretizata intr-o sulta.
Tatal dvs poate cere iesirea din indiviziune si apoi va vinde /doneaza partea care ii revine in urma impartelii.
Sa inteleg ca se poate.De fapt proprietatea este o casa veche de vaiuga, care va trebui demolata..daca am noroc sa m-i se atribuie mie , va trebui sa-l despagubesc pe x...Va multumesc foarte frumos si la Multi ani Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea indiviziunii delcaru delcaru Buna ziua!Am dobandit impreuna cu fostul meu prieten un imobil in cote parti de 50% fiecare.Intre timp ne-am despartit, si el doreste sa-i vand partea mea, ... (vezi toată discuția)
Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire leusan leusan Va rog un sfat. Din 5 comostenitori ,2 vor sa renunte in favoarea numai unui dintre ei. Doi nu vor sa renunte,nu vor sa-i vinda . La partaj se poate ... (vezi toată discuția)