avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Pentru construirea casei am cautat o echipa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Pentru construirea casei am cautat o echipa de meseriasi. ...

Buna ziua!
Pentru construirea casei am cautat o echipa de meseriasi. Am gasit o echipa “serioasa” de profesionisti. Am cerut contract deoarece doreau 8000€. Au zis ca o sa facem si contract, dar ar fi bine sa inceapa lucrarile deoarece au si altele si sunt f grabiti. Au zis sa le platesc 2000€ pt zidarie parter, 2000€ dupa ce toarna placa, 2000€ zidarie etaj si 2000€ acoperis, fiecare suma la sfarsitul etapei de lucru.
Si au inceput... au zidit parterul, au turnat placa, le-am platit 4000€ si deoarece nu am fost pe deplin multumita de cum au lucrat, am insistat sa semnam un contract, altfel nu vom continua lucrarile.
Seful s-a suparat, a zis ca nu poate sa semneze contract si ma tot ameninta sa ii mai dau in plus 3000lei, deoarece intelegerea initiala era pur estimativa si a platit muncitorii din banii lui.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: simulink , utilizator 11:13, 2 Iunie 2021
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
deoarece nu am fost pe deplin multumita de cum au lucrat, am insistat sa semnam un contract,

nu va inteleg, erati multumita daca ati fi semnat contract ? sau muncesc mai bine cu contract ?
Cuvantul e de ajuns. cat au cerut si cum, pe etape, dvs sunteti la zi cu plata.
si ma tot ameninta sa ii mai dau in plus 3000lei, deoarece intelegerea initiala era pur estimativa si a platit muncitorii din banii lui.

sa fie sanatos... ziceti-i : pai vezi daca nu avem contract ? daca aveam si prevedeai aceasta plata, acum trebuia sa ti-i dau.
Nu ii dati nimic, ca nu ii mai vedeti, adica si cu bani si fara, or sa se supere si or sa plece, asa ca mai bine sa se supere pe banii lui decat pe ai dvs.
oricum, vad ca nu ati luccrat cu o societate, deci de garantii si etc, nu poate fi vb.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu - nu ii dati nimic. Ba mai mult, ii spuneti ca va trebui sa reparati neonformitatile datorate de lipsa de calitate a lucrarilor si ca va trebui sa va achite o suma de ..... in contul acestora. Mai mult decat atat, ei, ca echipa de meseriasi trebuie sa aiba RTE (responsabil tehnic cu executia - aut. de ISC) . Ii aduceti in discutie acest aspect. In plus de asta, dati-mi nr. si numele lui - sa-l cunoastem si sa-l ocolim. (ca de aceea sunt "grabiti").
@simulink Scuze, dar sunteti pe acelasi palier cu ,,meseriasii"! Obligaţii şi răspunderi ale investitorilor, Art. 22, lit. d) “asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate sau operatori economici de consultanţă specializaţi, pe tot parcursul lucrărilor;“ “diriginte de şantier – persoană fizică angajată de către investitor/beneficiar, cu obligaţii privind asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii, pe tot parcursul lucrărilor“. Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii republicata in M.0. 765/2016(30.09.2016)

Aveti dreptate, n-am ce comenta...

DlGoe a scris:

@simulink Scuze, dar sunteti pe acelasi palier cu ,,meseriasii"! Obligaţii şi răspunderi ale investitorilor, Art. 22, lit. d) “asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate sau operatori economici de consultanţă specializaţi, pe tot parcursul lucrărilor;“ “diriginte de şantier – persoană fizică angajată de către investitor/beneficiar, cu obligaţii privind asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii, pe tot parcursul lucrărilor“. Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii republicata in M.0. 765/2016(30.09.2016)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate dirigintele de santier sa fie angajatul beneficiarului? AlexandraMacuc AlexandraMacuc Lucrez la o companie care desfasoara ample lucrari de investitie in calitate de BENEFICIAR, bineinteles cu firme autorizate de constructii. Datorita volumului ... (vezi toată discuția)
Instalatie electrica imobil gera905 gera905 Buna ziua. La solicitarea asociatiei si constatarea de catre Electrica, ca instalatia electrica a blocului trebuie inlocuita, aceasta s-a realizat, dar ... (vezi toată discuția)
Buleli în construcții. salut, ajutati-ma va rog cu o informație, ... eugen1985 eugen1985 Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, tocmai am făcut fundația și elevatia pentru viitoarea mea casa. Din nefericire persoana ... (vezi toată discuția)