avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare de permis cu filmare (inexistenta) pe linie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare de permis cu filmare (inexistenta) pe linie continua

Suspendare de permis cu filmare pe linie continua
Cel mai recent răspuns: Turbo-Loki , utilizator 19:57, 2 Iunie 2021
Buna, sunt agent de vanzari, am inceput manevra de depasire la borna 43+900 unde incepe discontinua. La 5-6 metri o autospeciala de Politie trage catre mine si imi face flash-uri cu farurile. M-am panicat, sa evit impactul am tras dreapta si franat mergand pe sant cativa metri cu teama ca voi fi lovit din spate de catre cel depasit. Aveam cam 40-50 km/h. Vine agentul, se prezinta imi spune ca am depasit pe linia continua, si am fost filmat. Eu eram panicat, nesigur, am zis bine, posibil. Merge soferul din spatele meu la ei, nu stiu ce au facut. Vine la mine cu procesul verbal intocmit, intreb ce e de facut in situatia asta? Nu am mai gresit asa niciodata in 12 ani de permis. Pai, 30 de zile permis suspendat, se vede bine pe camera, nu aveti ce face. Il rog sa imi dea amenda pe orice altceva. Zice ca nu poate, e camera, etc. Contest!!! Puteti contesta, se dubleaza termenul de 30 de zile daca pierdeti! Nu am adaugat mentiuni sub presiunea lui. Se vede bine pe camera! Ok, semnez PV si plec. Dupa ce mi-am revenit citesc procesul verbal si ma intorc la locul faptei, citesc PV, depasire in km 43+700 total lipsa vizibilitate, in curba, in urcare, unde nici el nu putea sa ma vada daca o faceam. Pe PV nu e trecut ca am fost filmat, nu exista martor, decat detaliile mentionate gresit. In toti acesti ani am avut doar 2 amenzi de viteza, 69 km/h si 81 km/h iesire din localitate. Am imaginile Google Maps si procesul lui inclusiv o poza unde am fost oprit trimisa la directorul meu si facut screenshot pe Maps. Am solicitat deja un avocat, dar as vrea si opinia voastra. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
Turbo-Loki, utilizator
1. Daca aveti avocat e foarte bine, din moment ce doriti sa contestati PV de contraventie, de la "distanta" acestui forum nu poate nimeni sa aiba o opinie detaliata, fara studiul documentului (mai ales la vicii de forma).
2. Nu se dubleaza daca pierdeti. Se dubleaza doar daca nu predati permisul (luat inapoi in urma contestarii) in conditiile art. 118 din OUG 195/2002.
[ link extern ]
3. Nu conteaza absolut deloc conduita dvs. anterioara, in instanta se judeca doar plingerea dvs. vs. sustinerile intimatului (politia).
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva cu o informatie.deoarece ... tullio tullio Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o informatie.Deoarece am executat o manevra de depasire care a inceput pe linie discontinua, dar s-a terminat ... (vezi toată discuția)
Corectitudine procedura oprire autovehicul in trafic pentru viteza - autospeciala nemarcata DLucian05 DLucian05 Buna ziua, In dimineata zilei de 1 decembrie am fost oprit de o autospeciala de politie nemarcata, un VW Passat, pentru o viteza inregistrata de 182 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)