avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Ce se poate face legal in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Ce se poate face legal in urmatoarea situatie: Casatoriti ...

Buna ziua,

Ce se poate face legal in urmatoarea situatie:
Casatoriti de 4 ani, o fetita de 4 luni, sotul este violent si vreau sa divortez.
Ma ameninta ca este de acord sa divortam doar daca mergem la notar si declar ca fata va locui la el, altfel ma va urmari si ma ba omori. Precizez ca este un om extrem de violent, am fost batuta de nenumarate ori.
De plecat de una singura nu stiu daca e o solutie pentru ca va veni dupa mine.
Nu am cum sa ii las fetita lui, desi este un tata bun, ea este inca foarte mica, dar nu mai pot trai viata de calvar alaturi de el.
Certificate medico legale nu mi am scos, dar am poze cu vanatai de la bataile lui.
Ce pot face?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:29, 6 Iunie 2021
Dacă vă mai bate chemați poliția și cereți instituirea unui ordin de protecție. Dacă dovediți că pteți asigura copilului un minim confort locativ și financiar, instanța va stabili locuința copilului la dvs.
Va multumesc.
Daca eu ma duc de buna voie la notar cu el si stabilim resedinta copilului la el apoi mai pot redeschide proces sa iau copilul la mine?
Imi esre f frica de amenintarile lui, vine dupa mine oriunde.
Mentionez ca am locuinta mea si un venit stabil.

Adrian ALBU a scris:

Dacă vă mai bate chemați poliția și cereți instituirea unui ordin de protecție. Dacă dovediți că pteți asigura copilului un minim confort locativ și financiar, instanța va stabili locuința copilului la dvs.

Nu va duceti sa stabiliti locuinta la el. E mai greu apoi in instanta. Introduceti actiune in instanta mai ales daca aveti unde locui si aveti venituri.

Daca este violent chemati politia, inregistrati, filmati, scoateti certificate.

Nu mai tineti copilul in asa mediu si spuneti apoi ca e un tata bun. Iesiti din dependenta emotionala si teama fata de el si continuati viata in liniste, asigurand copilului un mediu confortabil. Discutati cu un avocat care sa va sustina pasii si veti reusi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Buibas l Buibas l Azi noapte tatal copolului meu a inceput din nou sa ma jigneasca ba chiar sa dea in mine de fata cu copilul....anul trecut am scos un certificat medico ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)