avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perfectare antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perfectare antecontract de vanzare-cumparare

Buna,

Intre tatal meu in calitate de promitent vanzator si un promitent cumparator a fost incheiat in anul 2000 un antecontract de vanzare-cumparare. Cu aceasi ocazie tata a predat posesia imobilului, iar cumparatorul a achitat pretul convenit, urmand sa se prezinte la notariat in vederea perfectarii actului de vanzare-cumparare.
La inceputul anului 2007, tata a decedat, lasand ca mostenitori pe mine si pe mama.
Intrucat nu s-a mers la notar pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare, cumparatorul a formulat actiune in instanta, prin care a solicitat sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare. Printr-o sentinta civila, in 2009 s-a constatat valabilitatea antecontractului de vanzare-cumparare, hotararea pronuntata tinand loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Conform celor mai sus, finantele a emis pe numele noastre Decizii de impunere, fiind obligate sa platim impozit pentru mostenire si pentru vanzare.
M-am documentat in legatura cu acesta si m-am lamurit ca transferal dreptului de proprietate are loc in anul 2009, si nu in anul 2000, am inteles ca “perfectand antecontractul” noi am fi vanzatorii. Dar in legatura cu mostenirea am niste nelamuriri, cred ca finantele nu a procedat corect, cred ca nu datoram impozit dupa mostenire, caci imobilul fiind vandut, pur si simplu nu avem ce sa mostenim.

Astept opiniile voastre si va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:36, 6 Ianuarie 2010
cereti temeiul legal la finante pt. decizia impusa
buna seara!
daca succesiunea nu se dezbate in termen de 2 ani de la data decesului defunctului, atunci se va plati impozit catre de stat in cuantum de 1% din val masei succesorale.
dvs pana la ramanerea definitiva si irevocabila hot juecatoresti aveati in patrimoniu acel imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare ! stelutaalistar stelutaalistar S-a incheiat in forma autentica un antecontract de vanzare-cumparare cu privire la un imobil – tere si casa de locuit. Promitentii cumparatori au achitat ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare ELENA BOSTINA ELENA BOSTINA Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit de promitentii vanzatori in baza Legii 112/1995, promitentii vanzatori fiind sot si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)