avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face ?....cum sa fac ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face ?....cum sa fac ?

Buna seara ...La multi ani !!!

Problema mea : am un contract de munca intre mine si firma citez din contract : ''consultanta tehnica si logistica pentru vanzari si activitati in domeniul vanzari de produse si accesorii pentru incaltaminte '' modalitatea de plata este : o suma fixa lunara + un comision trimestrial de 2% din valoarea facturata clientilor mei.
obligatiile societatii citez: '' sa plateasca sumele de bani indicate mai sus in conditiile contractuale precizate si stabilite prin contract ''
Problema mea este ca eu trebuia sa incasez comisionul si nu l-am primit din luna septembrie , in decembrie iarasi comision si nu am primit nici acum ''scuze de genu trebuie sa mai verificam,,firma are probleme, etc ''( cearta ,,discutii ..cert e ca vor sa o duca la faliment am impresia )...si eu nu stiu ce sa mai fac ..:sorry:
citez : Incetarea contractului
a) este declarata in incapacitate de plata sau stare de faliment
b) isi cedeaza drepturile si obligatiile fara a fi primit acordul celeilalte parti
c) de comun acord din partea ambelor parti semnatare,prin semnarea unui act aditional pe durata in care contractul este in vigoare
d)unilateral de catre oricare din partile contractante daca notifica cealalta parte cu cel putin 3 luni inainte;

Ce pot face eu acum ?...vreau sa imi depun demisia la zi pentru ca deja sunt 4 luni de cand tot astept si suma e 2000 eur deja si nu mai pot astepta...problema este ca ma poate ei da in judecata cu ceva?...daca eu vreau sa plec cu demisie la zi ..pentru ca nu mi sa achitat toate drepturile din contract ...

Va multumesc mult !!!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 7 Ianuarie 2010
Demisia este notificarea dvs. pentru incetarea raportului de munca si poate fi invocat art 79(8) prin care angajatorul nu si-a respectata obligatiile.

Cred ca indicat ar fi sa incercati sa obtineti plata drepturilor care vi se cuvin.
Daca puteti face dovada ,, comisionului trimestial de 2%din valoarea facturata clientilor" si a acestei prevederi contractuale ii puteti actiona dumneavoastra in instanta pentru neplata drepturilor salariale.
Daca CIM inceteaza prin demisia dumneavoastra sau de comun acord intre partile contractane nu mai putei beneficia de protectie sociala.
Angel 2007 a scris:

Demisia este notificarea dvs. pentru incetarea raportului de munca si poate fi invocat art 79(8) prin care angajatorul nu si-a respectata obligatiile.

Cred ca indicat ar fi sa incercati sa obtineti plata drepturilor care vi se cuvin.

Se poate face dovada neplatii deoarece valoarea este inregistrata in balanta ...si este pe luna septembrie...

Ceea ce prezentati dvs nu prea seamana cu un c.i.m. ... intrucat incetarea acestui nu poate avea loc in conditiile prezentate de catre dvs.
Incetarea c.i.m. se face numai in conditiile stabilite de legislatia in materie ... contrcatul prezentat seamana mai mult cu un contract de prestari servicii.

Acest contract a fost inregistrat la ITM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat Ella-Elena Ella-Elena Buna ziua. La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe ... (vezi toată discuția)
Salariu restant yo_ionela yo_ionela Buna, In data de 20 feb trebuia sa primesc avansul pentru luna curenta, nu l-am primit. In data de 21 mi-am dat demisia cu acordul partilor cu incetarea ... (vezi toată discuția)