avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Avarie la apa nerezolvată de 3 luni
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Avarie la apa nerezolvată de 3 luni

Buna ziua. Locuiesc la țară la casa si am in fata portii conducta de apă a celor de la Compania de Apă care s-a spart si curge non-stop de 3 luni. Apa a pătruns timp de vreo 2 luni si în curtea vecinilor si de acolo s-a infiltrat si sub casa mea, apărând mucegai in casa in mai multe locuri. Casa este recent renovată total.
Acum de vreo luna si-a facut loc pe sub canalizarea din fata portii care este făcută tot de mine pentru fosa septica ce se afla undeva in spatele grădinii mele. Deci apa curge in continuare in fosa mea care este umplută in permanenta, sansa mea fiind ca i-am lăsat o țeavă de refulare pe unde se duce apa intr-un canal care se afla in spatele grădinii. Luna trecuta la începutul lunii, am facut o sesizare si la secția care in a carei raza ma aflu arondat ca si client, asta bineînteles după mai multe telefoane date in zadar. Prin sesizare i-am înștiințat si despre intenția mea de a-i acționa în instanță in caz ca problema nu se va rezolva de catre ei amiabil. Ideea e ca am primit un răspuns pe mail prin care mi se cerea sa debarasez pamantul din fata portii pe motiv că m-am înălțat cu terenul si din acest motiv a apărut avaria. Anul trecut când ne-am mutat aici, s-a întâmplat la fel si nu era terenul înălțat (am martori vecinii), deci se pare ca problema nu e cu terenul, ci cu faptul că sunt capăt de linie, si din cauza presiunii excesive pe care o exercită apa asupra conductelor proaste, acestea se sparg într-o veselie, pt ca am aflat ca nu numai la mine se intampla acest ,,fenomen". Ok, am chemat buldo si am debarasat zona in care se afla avaria pe cheltuiala mea. Am anuntat scris si telefonic si compania de apă despre acesta, a venit șefa lor a luat act de debarasare si mi-a spus că vor repara si ei avaria. Problema e ca acest lucru nu s-a mai intamplat si se pare ca nici nu se va întâmpla prea curând.
Intrebarea este ce ma sfătuiți să fac in aceasta situatie? Ce șanse de castig am daca ii actioneze in instanta? Mentionez ca am filmări si poze cu apa care curgea la vecini si se infiltrat si la mine. Am poze si cu mucegaiul din casa. Dacă intentez proces si cer daune pt prejudiciul creat din culpa lor, trebuie să plătesc taxe judiciare exorbitante?
Multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: TOTAL FOREST CONSULT SRL , Consultant in managementul afacerilor 10:37, 7 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin rau titicuta titicuta Am un vecin care imi creaza probleme si sa va spun cum:a cumparat casa de curand lipita de casa mea.Eu, inainte de a cumpara el casa, m-am inteles fb cu ... (vezi toată discuția)
Apa menajera deversata in drum Tonyde Tonyde Buna ziua. Toti propietarii de casa din zona unde locuim suntem total nemultumiti de un vecin care deverseaza apa din fosa menajera sau septica (cum o s-o ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul unei case prejudicate de terti/ atakiki atakiki Buna ziua, Sper ca scriu in sectiunea potrivita. Locuim intr-un imobil langa Bucuresti, o cladire cu 8 apartamente, care dispun de fosa septica in curte. De ... (vezi toată discuția)